16/01/2021 01:31:32

Ξεπουλάνε τα οπλοπωλεία στη Νέα Ζηλανδία πριν αλλάξουν οι νόμοι για την οπλοκατοχή (Photos)

Ξεπουλάνε τα οπλοπωλεία στη Νέα Ζηλανδία πριν αλλάξουν οι νόμοι για την οπλοκατοχή (Photos) - Media

 

Χαριτολογώντας πριν από την τρομοκρατική επίθεση του ακροδεξιού εθνικιστή στα τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας, κάποιοι έλεγαν πως στη χώρα εκείνη αφήναν τα αυτοκίνητα ξεκλείδωτα. Δεν υπήρχε ίχνος εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Τώρα όμως όλοι σπεύδουν να αγοράσουν όπλα και πυρομαχικά από καταστήματα όπλων τα οποία σε λίγες ημέρες όχι μόνο έχουν ξεπουλήσει αλλά κάνουν συνεχώς και νέες παραγγελίες.

Οι πωλητές πυροβόλων όπλων αναφέρουν ότι η αγορά των ημιαυτόματων καραμπίνων αλλά και τον πιστολιών αυξήθηκε κατακόρυφα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. «Δεν μπορώ να πω ότι επικρατεί πανικός, αλλά σίγουρα τις τελευταίες ώρες έχουμε ξεπουλήσει» λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «gun city» στη Νέα Ζηλανδία.

Αιτία είναι η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα αναθεωρήσει άμεσα τους κανόνες για τα όπλα, καθιστώντας την αγορά πολλών εξ αυτών παράνομα.

Παρότι στη Νέα Ζηλανδία δεν υπάρχει η κουλτούρα της οπλοκατοχής όπως στις ΗΠΑ, είναι φανερό ότι οι οπαδοί των πολυβόλων (!) έσπευσαν να αγοράσουν, πριν τεθούν ορισμένα όπλα εκτός νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.