19/10/2019 06:56:19

Μυστηριώδης κυκλική τρύπα στον ουρανό καθήλωσε την «Κηπούπολη» των Εμιράτων (Video)

Μυστηριώδης κυκλική τρύπα στον ουρανό καθήλωσε την «Κηπούπολη» των Εμιράτων (Video) - Media

 

Λόγω του αυξημένου πρασίνου, το Αλ Άιν είναι γνωστό και ως κηπούπολη καθώς πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι και η τέταρτη μεγαλύτερη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με πληθυσμό 374.000 κάτοικων. Ελάχιστοι εξ’ αυτών έγιναν μάρτυρες ενός σπάνιου φαινομένου που καθήλωσε και «σημάδεψε» την μέρα τους.

Συγκεκριμένα, κοντά στα σύνορα με το Ομάν, διαπιστώθηκε μια τεράστια κυκλική και αν μη τι άλλο μυστηριώδης τρύπα στον ουρανό, δημιουργώντας -πέρα από ξάφνιασμα- εύλογες απορίες σχετικά με την ύπαρξή του.

Ένας περαστικός σχολίασε ότι είναι σαν «ο Θεός να ρίχνει μια πέτρα στη λίμνη» ενώ οι περισσότεροι «είδαν» στον ουρανό το σημάδι της ξεκάθαρης ύπαρξης των UFO.

Άμεση ήταν και η εξήγηση των επιστημόνων που έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι πρόκειται για σύννεφο διάτρησης τρύπας!

Τέτοιες οπές σχηματίζονται όταν η θερμοκρασία νερού στα σύννεφα είναι κάτω από το πάγωμα, αλλά το νερό σε υπερψυγμένη κατάσταση δεν έχει καταψυχθεί ακόμη λόγω της έλλειψης πυρήνωσης των πάγων.

Όταν σχηματίζονται κρύσταλλα πάγου, ένα ντόμινο εκπέμπεται προκαλώντας την εξάτμιση των σταγονιδίων νερού γύρω από τους κρυστάλλους: αυτό αφήνει μια μεγάλη, συχνά κυκλική, οπή στο σύννεφο.

Όπως και να έχει, το οπτικό θέαμα υπήρξε -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό!

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.