search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:02
MENU CLOSE

Μυστηριώδης κυκλική τρύπα στον ουρανό καθήλωσε την «Κηπούπολη» των Εμιράτων (Video)

18.03.2019 13:40
Μυστηριώδης κυκλική τρύπα στον ουρανό καθήλωσε την «Κηπούπολη» των Εμιράτων (Video) - Media

 

Λόγω του αυξημένου πρασίνου, το Αλ Άιν είναι γνωστό και ως κηπούπολη καθώς πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι και η τέταρτη μεγαλύτερη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με πληθυσμό 374.000 κάτοικων. Ελάχιστοι εξ’ αυτών έγιναν μάρτυρες ενός σπάνιου φαινομένου που καθήλωσε και «σημάδεψε» την μέρα τους.

Συγκεκριμένα, κοντά στα σύνορα με το Ομάν, διαπιστώθηκε μια τεράστια κυκλική και αν μη τι άλλο μυστηριώδης τρύπα στον ουρανό, δημιουργώντας -πέρα από ξάφνιασμα- εύλογες απορίες σχετικά με την ύπαρξή του.

Ένας περαστικός σχολίασε ότι είναι σαν «ο Θεός να ρίχνει μια πέτρα στη λίμνη» ενώ οι περισσότεροι «είδαν» στον ουρανό το σημάδι της ξεκάθαρης ύπαρξης των UFO.

Άμεση ήταν και η εξήγηση των επιστημόνων που έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι πρόκειται για σύννεφο διάτρησης τρύπας!

Τέτοιες οπές σχηματίζονται όταν η θερμοκρασία νερού στα σύννεφα είναι κάτω από το πάγωμα, αλλά το νερό σε υπερψυγμένη κατάσταση δεν έχει καταψυχθεί ακόμη λόγω της έλλειψης πυρήνωσης των πάγων.

Όταν σχηματίζονται κρύσταλλα πάγου, ένα ντόμινο εκπέμπεται προκαλώντας την εξάτμιση των σταγονιδίων νερού γύρω από τους κρυστάλλους: αυτό αφήνει μια μεγάλη, συχνά κυκλική, οπή στο σύννεφο.

Όπως και να έχει, το οπτικό θέαμα υπήρξε -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:02