search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:39
MENU CLOSE

«Χρησμός» Μέι για το Brexit: «Τρίτη ψηφοφορία μόνο αν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας»

18.03.2019 14:23
«Χρησμός» Μέι για το Brexit: «Τρίτη ψηφοφορία μόνο αν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας» - Media

 

Μία τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία της Bρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα θα προγραμματιστεί μόνο εάν υπάρξει μία «ρεαλιστική προοπτική» να επιτύχει, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, σε ενημέρωσή της, αν και δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στο κοινοβούλιο, η Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, και αν τελικά υπάρξει ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει την πρότασή της μέσα στις επόμενες ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το backstop στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ξεκινά την Πέμπτη, ενώ θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP για την υποστήριξή του στη συμφωνία αποχώρησης.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει αυτή την εβδομάδα την συμφωνία για το Brexit, η πρωθυπουργός θα αναζητήσει μία «μακρά» παράταση του άρθρου 50 από την ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή χρονική διάρκεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:37