search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Ποια σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Θριάσιο ΙΙ

18.03.2019 14:34
Κορωνοϊός: Κατέληξε 58χρονος στο Θριάσιο – Στους 390 οι νεκροί - Media
 
Τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το μεγάλο έργο στο Θριάσιο ΙΙ, το οποίο προβλέπει την αναβάθμιση και διαχείριση του συγκροτήματος του εμπορευματικού σταθμού.
 
Το Θριάσιο ΙΙ, αποτελεί έκταση 1.450 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται κοντά με τα 600 στρέμματα που παραχωρήθηκαν πρόσφατα στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον εκδήλωσαν:
 
– η κοινοπραξία με μέλη την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Sarmed που δραστηριοποιείται στον κλάδο των logistics,
 
-η Goldair, που έχει επιλεγεί για την ανάπτυξη στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων 240.000 τ.μ. στην έκταση των 600 στρεμ.,
 
– η κινεζικών συμφερόντων Piraeus Europe Asia Rail Logistics LTD (PEARL), που παρέχει υπηρεσίες διαμεταφοράς εμπορευμάτων, σιδηροδρομικής διαμεταφοράς και Logistics μέσω του Πειραιά και άλλων λιμανιών και
 
– η Damco του ομίλου Κοπελούζου
 
Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι 25 χρόνια (300 μήνες) και ο διαγωνισμός διενεργείται σε 2 φάσεις:
 
-Α΄ φάση: Εκδήλωση ενδιαφέροντος, η οποία έληξε σήμερα.
 
-Β΄ φάση: Υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Κατά τη Β΄ φάση του διαγωνισμού, θα καθοριστούν οι βασικές, τεχνικές χρηματοοικονομικές παράμετροι του έργου και θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης.
 
Ειδικότερα, το αντικείμενο της σύμβασης εξειδικεύεται στο τεύχος της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συνοπτικά, περιλαμβάνει, ιδίως: Μεταφόρτωση συνδυασμένων μεταφορών, εξυπηρέτηση Ε/Κ, μεταφόρτωση φορτίου βαγονιών, μεταφόρτωση γενικού φορτίου, μεταφόρτωση οχημάτων, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και τελωνείου, μεταφόρτωση υγρών φορτίων, συντήρηση υποδομών του ΕΣΣΣΔΙ, πέραν των σιδηροδρομικών, εποπτεία ΕΣΣΣΔΙ Θριασίου, φύλαξη ΕΣΣΣΔΙ Θριασίου. Υπενθυμίζεται πως το Θριάσιο Ι ή αλλιώς το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών παραχωρήθηκε για 60 χρόνια στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03