search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:35
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη livestream του πλανήτη Γη πάνω σε ένα γλυπτό

19.03.2019 09:00
Νέα Υόρκη livestream του πλανήτη Γη πάνω σε ένα γλυπτό - Media

Τα έργα του Χιλιανού καλλιτέχνη και ακτιβιστή Σεμπαστιάν Ερασουρίς είναι και σαγηνευτικά και πειραματικά. Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ του είναι ένα δημόσιο γλυπτό, ύψους έξι μέτρων, με livestream του πλανήτη μας από έναν δορυφόρο της NASA.

Το «Blu Marble» είναι μια οθόνη LED και ένα ρομπότ που κατασκεύασαν ο Ερασουρίς και η ομάδα του. Το ρομπότ επιλέγει φωτογραφίες τις οποίες αποστέλλει ο δορυφόρος και τις ενώνει με ειδικό πρόγραμμα για να δώσει μια ζωντανή σεκάνς βίντεο.

Το «γλυπτό» δίνει μια μάκρο-προοπτική αυτού που ο Χιλιανός καλλιτέχνης περιγράφει ως «μια μικρή στιγμή σε έναν μεγαλύτερο χώρο και χωροχρόνο».

«Το “Blu Marble” θα μεταμορφώσει τον ορίζοντα της πόλης της Νέας Υόρκης» έγραψε, στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Σεμπαστιάν Ερασουρίς. «Μια υπενθύμιση της με θαυμαστό τρόπο εύθραυστης ύπαρξής μας. Ότι όλοι μας είμαστε μέσα σ’ αυτό… και τούτο, κάθε λίγο και λιγάκι. Κι ότι μπορούμε να τη σκαπουλάρουμε, κάνοντας ακριβώς αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Για έναν ολόκληρο μήνα, το έργο τέχνης -αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Pledge World By Blu»- θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως, στον αριθμό 159 της Ludlow Street, στο Μεγάλο Μήλο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15