search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:13
MENU CLOSE

Υψηλοί τόνοι από την Άγκυρα κατά του ελληνικού ΥΠΕΞ για τους «γκιαούρηδες»

19.03.2019 09:51
Υψηλοί τόνοι από την Άγκυρα κατά του ελληνικού ΥΠΕΞ για τους «γκιαούρηδες» - Media

 

Επίθεση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την ανακοίνωσή του μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου μίλησε για «γκιαούρηδες στη θάλασσα», εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι χαρακτηρίζει ακατανόητη (!) την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ τόσο ως προς το χρόνο όσο και ως προς το περιεχόμενό της σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν είναι συμβατή με τους κανόνες καλής γειτονίας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ήρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ που χαρακτήριζε την Κυριακή «απαράδεκτες» τις αναφορές στις οποίες είχε προχωρήσει ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σμύρνη.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς.

Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Σμύρνη είχε προχωρήσει σε μία προκλητική ομιλία με έντονα τα στοιχεία της εθνικιστικής ρητορικής.

«Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας» είπε και συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο, λέγοντας «Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης είχαν προβληθεί μάλιστα σε video wall και αποσπάσματα από το μανιφέστο του μακελλάρη της Νέας Ζηλανδίας και εικόνες από το φρικτό οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Τάραντ κατά τη στιγμή των πυροβολισμών του προς το πλήθος πιστών στα τεμένη.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:13