search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Μήνυμα Ιερώνυμου στην Ιεραρχία: Ο διάλογος με την Πολιτεία πρέπει να συνεχιστεί

19.03.2019 13:48
Ο Ιερώνυμος αναγνώρισε και επίσημα τη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας - Media
 
 
Οι μονομερείς παρεμβάσεις της Πολιτείας σε θέματα της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στα περιουσιακά – οικονομικά ήταν πάντοτε επιζήμιες, «γι αυτό και ο διάλογος με την Πολιτεία πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε στην εισήγησή του στο σώμα της Ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
 
Πολλά ζητήματα έχουν ωριμάσει, τόνισε, παρά τα λάθη που έχουν γίνει «και από εμένα τον ίδιο» σε διαδικαστικό και επικοινωνιακό επίπεδο, όμως, υπάρχει η ρεαλιστική δυνατότητα να φτάσουμε σε μία συμφωνία, που θα διασφαλίζει τους κληρικούς και τα στελέχη της Εκκλησίας και θα ενισχύει το αυτοδιοίκητο της. πρόσθεσε.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος, στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, είπε ότι «μέσα από αυτό τον διάλογο αντιμετωπίζονται τα εκκρεμή θέματα που έχουν καταστεί γάγγραινα στο σώμα της Εκκλησίας». Η αποστολή μας, σημείωσε, δεν είναι να ασχοληθούμε μόνο με τα παλαιά, αλλά κυρίως με εκείνα που έρχονται, με το μέλλον.
 
«Αυτά, όσα απέμειναν, που μας άφησαν οι πατέρες μας. Πέτρες, χώμα, υλικά αγαθά να τα κάνουμε πνεύμα. Πνεύμα που θα διοργανώσει μία ελεύθερη διοικητικά Εκκλησία, που θα ανακουφίσει όσους υποφέρουν. Εύχομαι το όραμά μας να υλοποιηθεί, κατέληξε».
 
Πηγή: romfea.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18