15/10/2019 11:09:29

Παρατείνεται το «θρίλερ» για τον νέο «νόμο Κατσέλη»

Παρατείνεται το «θρίλερ» για τον νέο «νόμο Κατσέλη» - Media
 
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των θεσμών για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της α' κατοικίας.
 
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν, αμέσως μετά, ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με ορόσημο το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου (σ.σ. θα προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Απριλίου).
 
Από πλευράς κυβέρνησης στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος και ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Παπαγιαννάκος.
 
Πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι ακόμα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, τόσο όσον αφορά στα κριτήρια ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας όσο και σε σχέση με τη δυνατότητα υπαγωγής επιχειρηματικών δανείων, με ενέχυρο πρώτη κατοικία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύουν στο διάδοχο σύστημα προστασίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας. Σε τεχνικό επίπεδο είχε πραγματοποιηθεί και χθες τηλεδιάσκεψη διάρκειας τεσσάρων ωρών, που αφορούσε γενικότερα θέματα -όχι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια- η οποία, κατά τις πληροφορίες, δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα.
 
Πάντως, εκτιμαται ότι οι δύο πλευρές θα συγκλίνουν σε κοινό κείμενο μέχρι τις 25 Μαρτίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο το ΕuroWorking Group. Οι πληροφορίες είναι ότι η βασική παράμετρος στην οποία κυβέρνηση και θεσμοί διαφωνούν είναι η ένταξη στο νέο πλαίσιο των επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.