search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:10
MENU CLOSE

Πούτιν υπέρ επιχειρηματιών: Να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους

19.03.2019 17:43
Πούτιν υπέρ επιχειρηματιών: Να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους - Media

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος σήμερα στον ρόλο της Δικαιοσύνης, είπε ότι θα πρέπει να υπερασπίζεται «πιο αποτελεσματικά τα δικαιώματα των επιχειρηματιών» και μάλιστα τη στιγμή που έχει προηγηθεί η σύλληψη ενός σημαντικού Αμερικανού επενδυτή στη Ρωσία τον Φεβρουάριο, του Μάικλ Κάλβι, η οποία είχε σοκάρει τους ρωσικούς αλλά και ξένους επιχειρηματικούς κύκλους, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Μιλώντας ενώπιον της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της Δικαιοσύνης είναι «η πιο αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών και η συμβολή της στην βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος».

«Για εμάς είναι εξαιρετικά αναγκαίο, επειδή πρέπει να αντιμετωπίσουμε εκείνους τους περιορισμούς που μας έχουν επιβάλλει από το εξωτερικό, με το να βελτιώσουμε τη δουλειά μας στο εσωτερικό» διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ απευθυνόμενος στους εισαγγελείς υπογράμμισε: «Όλα είναι στο χέρι μας, παρακαλώ τους εισαγγελείς να αντιδρούν αποφασιστικά στις παραβιάσεις στον τομέα αυτό, να παρέχουν στους επιχειρηματίες αποτελεσματική βοήθεια και υποστήριξη στην υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων τους».

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, τους επισήμανε ότι άμεση υποχρέωσή τους είναι να παρακολουθούν τις καταστάσεις που σχετίζονται με ποινικές διώξεις οι οποίες έχουν ασκηθεί κατά επιχειρηματιών και εφόσον κρίνουν αναγκαίο να κάνουν χρήση εισαγγελικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και εκείνων που δεν επιτρέπουν ατεκμηρίωτα, να παρατείνεται η κράτηση τους ή να γίνονται ενέργειες που οδηγούν στην καταστροφή επιχειρήσεων και επιπλέον ο κόσμος να χάνει την δουλειά του»

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των διαδικασιών που απαιτεί η ποινική νομοθεσία, τονίζοντας ότι η σύλληψη κατηγορουμένων δεν πρέπει να γίνεται για να διευκολύνεται το έργο των ανακριτικών οργάνων, αλλά μόνο στην περίπτωση που η επιλογή ενός τέτοιου μέτρου καθορίζεται από την βαρύτητα του αδικήματος.

Ο Αμερικανός επενδυτής και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok, Μάϊκλ Κάλβι ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια, συνελήφθη με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (33 εκ. ευρώ) από την τράπεζα Vostotsni. Ο Κάλβι αρνείται την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι η όλη υπόθεση για την οποία παραπέμπονται και άλλα πέντε άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα Γάλλος, είναι ζήτημα ενδοεταιρικής διένεξης. Η σύλληψη του προκάλεσε την αντίδραση πολλών Ρώσων επιχειρηματιών και αξιωματούχων, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν την υποστήριξη τους προς τον Κάλβι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Sberbank, της μεγαλύτερης ρωσικής κρατικής τράπεζας Γκέρμαν Γκρεφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:09