search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:21
MENU CLOSE

Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν το Mare Jonio και το οδηγούν στη Λαμπεντούζα

19.03.2019 22:00
Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν το Mare Jonio και το οδηγούν στη Λαμπεντούζα - Media

 

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν το πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης που έπλεε στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, το οποίο διέσωσε τη Δευτέρα 48 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

«Η οικονομική αστυνομία προχωρά στην κατάσχεση του πλοίου Mare Jonio, για αυτό το συνοδεύουμε αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Λαμπεντούζα», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι εντός των επόμενων ωρών ενδέχεται να ανακριθούν τα μέλη του πληρώματος.

Το Mare Jonio, που φέρει σημαία Ιταλίας, είχε μπλοκαριστεί σήμερα στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα καθώς οι ιταλικές αρχές του απαγόρευσαν να ελλιμενιστεί.

«Τέλεια. Πλέον υπάρχει στην Ιταλία μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα σύνορα και τηρεί τους νόμους, ιδίως όσον αφορά τους διακινητές ανθρώπων», δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Λίγες ώρες αργότερα, ζήτησε τη σύλληψη του πληρώματος: «Αν ένας πολίτης παραβιάσει δια της βίας ένα φράγμα της αστυνομίας ή των καραμπινιέρων, συλλαμβάνεται. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα γίνει», ειπε.

Το Mare Jono, που έχει ναυλωθεί από μια συλλογικότητα αριστερών οργανώσεων, διέσωσε 49 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό, σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων βόρεια της Λιβύης. Στην περιοχή βρισκόταν ένα σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής, όμως οι ακτιβιστές προτίμησαν να επιβιβάσουν τους μετανάστες στο δικό τους πλοίο, για να μην επιστρέψουν πίσω στη Λιβύη, καθώς κάποιοι από αυτούς θα κινδύνευαν να υποστούν βία. Το πρωί σήμερα είχε αγκυροβολήσει στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, εν μέσω κακοκαιρίας. Οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν πάντως να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο του νησιού ένας 25χρονος μετανάστης που πάσχει από πνευμονία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:20