search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:42
MENU CLOSE

Κίνα: Κλωνοποιούν αστυνομικά σκυλιά για να γλιτώσουν την εκπαίδευση

20.03.2019 07:59
Κίνα: Κλωνοποιούν αστυνομικά σκυλιά για να γλιτώσουν την εκπαίδευση - Media

 

Επιστήμονες στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας κλωνοποίησαν αυτήν που έχει αποκληθεί η «Σέρλοκ Χολμς των αστυνομικών σκύλων», στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ελπίζουν ότι θα μειώσει δραστικά τον χρόνο και τα κόστη της εκπαίδευσης των λαγωνικών των κινεζικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ σήμερα.

Το κουτάβι, που βαπτίστηκε Kunxun, είναι αντίγραφο ενός θηλυκού λυκόσκυλου και κλωνοποιήθηκε από την εταιρεία Sinogene Biotechnology και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Γιουνάν, με τη συνδρομή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, διευκρίνισε η κρατική εφημερίδα Global Times.

Η Sinogene ελπίζει ότι θα μπορέσει να επιτύχει «μαζική παραγωγή» κλωνοποιημένων αστυνομικών σκύλων, ώστε να συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και του κόστους εκπαίδευσης, ανέφερε ο Τζάο Τζιανπίνγκ, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα. Επισήμανε πάντως ότι το κόστος της κλωνοποίησης αποτελεί ένα μείζον εμπόδιο.

Η Kunxun, που είναι πλέον τριών μηνών, θα εκπαιδευτεί εκτενώς για τον εντοπισμό ναρκωτικών, θα μάθει τεχνικές ελέγχου πλήθους και έρευνας για τον εντοπισμό στοιχείων. Αναμένεται να είναι πιστοποιημένο αστυνομικό σκυλί και να έχει αρχίσει υπηρεσία όταν θα είναι περίπου δέκα μηνών, σημειώνει η εφημερίδα China Daily.

Αυτού του είδους η εκπαίδευση συνήθως διαρκεί πέντε χρόνια και κοστίζει έως και 500.000 γιούαν (περίπου 52.000 ευρώ) χωρίς εγγύηση επιτυχίας, συμπλήρωσε η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν ειδικό στο πανεπιστήμιο της Γιουνάν. Η Ημερησία της Κίνας δεν διευκρίνισε το συνολικό κόστος της κλωνοποίησης και της εκπαίδευσης του λυκόσκυλου που δημιουργήθηκε.

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα δημιούργησαν τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο στον κόσμο το 2005. Δύο χρόνια αργότερα, οι αρχές της χώρας άρχισαν να χρησιμοποιούν κλωνοποιημένα Λαμπραντόρ για να βρίσκουν ναρκωτικά στα τελωνεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Ημερησία της Κίνας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41