search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:00
MENU CLOSE

Παππάς: Μεγαλοποιούν τις διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

20.03.2019 08:31
Παππάς: Η ΝΔ έχει σχέδιο για να επιβάλει μέτρα λιτότητας - Μόνη επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί το πισωγύρισμα - Media

 

Για μεμονωμένα φαινόμενα που μεγαλοποιούνται από «γνωστούς κύκλους» κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το «θερμό» κλίμα που αντιμετώπισε κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς.

«Γνωστοί κύκλοι θέλουν τα μεμονωμένα φαινόμενα να τα μεγαλοποιούν και να αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικό συνέβη.

Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο άτομα, ενώ στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παππάς μιλώντας στον ρ/σ «στο Κόκκινο».

Ο Ν. Παππάς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την υποδοχή, μάλιστα πρόσθεσε ότι κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους των κοινοτήτων Ευζώνων και Ειδομένης, που διαφωνούν στο θέμα του Μακεδονικού και συζήτησαν για το πώς οι κάτοικοι των χωριών θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα, μέσω της δράσης Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη (μέσω του οποίου θα μπορούν όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στα 11 κανάλια πανελλαδικής κάλυψης)

«Αυτοί που πουλούσαν “μακεδονικό σανό” στον κόσμο, τον είχαν αφήσει στο “μαύρο” και χωρίς τηλεοπτικό σήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επόμενη μέρα, είπε ότι ο κόσμος των περιοχών της Βόρειας Ελλάδα περιμένει να δει τα πραγματικά οφέλη από την εφαρμογή της και όσο περνάει ο καιρός θα πάθη καταλαγιάζουν.

«Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ότι βρίσκονται στις εσχατιές της Ελλάδας. Αυτό πάει να αλλάξει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρέπει να είναι η απαρχή της νέας Ελλάδας, που με αυτοπεποίθηση μπορεί να κοιτά προς τον Βορρά, να αναπτύσσει τις εμπορικές της σχέσεις, να συμβάλει στα Βαλκάνια με την εξωτερική της πολιτική και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης που θα χτυπά η καρδιά της ευρύτερης περιοχής» τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι τον Μάιο θα έχουμε τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές και στο τέλος της τετραετίας θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Yπενθυμιζεται ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επισκέφθηκε χθες το πρωί τα ακριτικά χωριά των Ευζώνων, της Μεταμόρφωσης και της Ποντοηράκλειας του νομού Κιλκίς, στα οποία έχουν συστήματα δορυφορικής λήψης, στο πλαίσιο του προγράμματος «καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης» της χώρας.

Ωστόσο, οι κάτοικοι μόνο για το τηλεοπτικό σήμα δεν ενδιαφέρονταν, αφού, έδειξαν την απογοήτευσή τους και την πικρία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την «προδοσία της Μακεδονίας», όπως οι ίδιοι τη χαρακτήρισαν.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:59