search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:55
MENU CLOSE

«Δεν είπα εγώ καλύτερα που πέθανε η Αλίκη – Η μάνα της το είχε πει»

20.03.2019 13:02
«Δεν είπα εγώ καλύτερα που πέθανε η Αλίκη - Η μάνα της το είχε πει» - Media

 

Σε μια συνέντευξη – ποταμό με μια γοητευτική αφήγηση, η Ροζίτα Σώκου καταφέρνει να καθηλώσει, μιλώντας χωρίς φόβο και με πολύ πάθος για πρόσωπα που η ίδια γνώριζε πολύ καλά, τα οποία για εμάς τους κοινούς θνητούς είναι στο…απυρόβλητο:

Για τη Μελίνα Μερκούρη, που δε διστάζει να πει ακόμη μια φορά ότι ήταν καλή ως ηθοποιός μόνο στη «Στέλλα», για τον Μιχάλη Κακογιάννη τον οποίο θεωρεί κακό συνθέτη, για την Αλίκη Βουγιουκλάκη την οποία λάτρεψε στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο», εκεί όπου δεν άρεσε καθόλου στο κοινό της, για το κόμπλεξ της Κατίνας Παξινού με την ηλικία της για το ελάττωμα του Χατζιδάκι να «στήνει» όποιον είχε ραντεβού μαζί του…

Ήρεμη, καθισμένη πλέον σε αναπηρικό καροτσάκι με μια απίστευτη διαύγεια πνεύματος η 96χρονη κριτικός κινηματογράφου θυμάται ιστορίες από το παρελθόν… «Για 52 χρόνια πήγαινα στις Κάννες κάθε χρόνο. Ξέρω μέχρι και τον μπακάλη στο διπλανό στενό. Την κριτική μου και τις απόψεις μου δεν με ενδιαφέρει αν τις εγκρίνουν οι άλλοι. Εγώ λέω πάντα αυτό που πιστεύω αυτό που πιστεύω» δηλώνει στην Espresso, μιλώντας για όλους και όλα.

Στο πλευρό της η κόρη της την κοιτάζει και περιμένει να ακούσει αυτά που θα πει η μητέρα της η οποία δε ρίχνει νερό στο κρασί της για κανέναν. Ωστόσο, όπως λέει, δε θα ξαναδώσει τηλεοπτική συνέντευξη, καθώς στο μοντάζ αλλοιώνουν τα λόγια της.

Κόψε ράψε

«Δεν θα ξεχάσω πως έπαιζαν για ώρες ότι εγώ είπα «καλύτερα που πέθανε η Βουγιουκλάκη». Αυτή τη φράση λοιπόν δεν την είχα πει εγώ, αλλά η μαμά της, η κυρία Έμυ, παρουσία και του Τέλη Ζώτου. Συγκεκριμένα, είχε πει: «Η κόρη μου θα υπέφερε τόσο πολύ όταν θα έβλεπε γερασμένο το πρόσωπό της στον καθρέφτη, που καλύτερα που πέθανε.».

Κι όμως, με το κόψε-ράψε, έμοιαζε ότι είπα εγώ. Για την Αλίκη μπορώ να σας πω ότι το σπουδαίο ταλέντο της το είχα καταλάβει πολύ νωρίς όταν την είδα στα πρώτα της βήματα στο Εθνικό Θέατρο να παίζει Μολιέρο. Και πραγματικά είχε μεγάλο ταλέντο.

Και μια φορά στη ζωή της αποφάσισε να παίξει κάτι εξαιρετικό που ήταν η «Φιλουμένα Μαρτουράνο’. Το έργο αυτό το είχα δει προηγουμένως στην Ιταλία από τον Εντουάρντο ντε Φιλίπο, ο οποίος το είχε γράψει για την αδερφή του. Η Αλίκη σε αυτό το έργο κατέβηκε σε μια βδομάδα γιατί δεν την αναγνώριζε το κοινό. Έπαιρναν το πρόγραμμα την έβλεπαν σε φωτογραφίες και στο έργο έβλεπαν μια άλλη. Δεν τους άρεσε. Ήθελαν τη γατούλα με το λουλούδι στο αυτί» αναφέρει.

Τη ρωτάμε αν τη θεωρεί σταρ, όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Χαμογελάει. «Για μένα δεν έχει σημασία αν ο κόσμος και τα ΜΜΕ τη θεωρούσαν και τη θεωρούν σταρ. Οι άνθρωποι ή έχουν την αύρα ή δεν την έχουν…» είπε.

Πηγή: Espresso

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:54