search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:30
MENU CLOSE

Brexit: «Όχι» από το Παρίσι, χωρίς εγγυήσεις από τη Μέι

20.03.2019 15:51
Brexit: «Όχι» από το Παρίσι, χωρίς εγγυήσεις από τη Μέι - Media
 
Η Γαλλία θα αντιταχθεί στο αίτημα αναβολής του Brexit, το οποίο κατέθεσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, εάν το αίτημα αυτό δεν δικαιολογείται από μια «αξιόπιστη» στρατηγική, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
 
«Μια κατάσταση κατά την οποία η κυρία Μέι δεν θα βρίσκεται σε θέση να παρουσιάσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επαρκείς εγγυήσεις για την αξιοπιστία της στρατηγικής θα οδηγούσε, επομένως, στο να απορρίψουμε το αίτημα παράτασης και να προτιμήσουμε μια έξοδο χωρίς συμφωνία» σημείωσε ο Ζαν Ιβ Λεντριάν, ενώπιον των Γάλλων βουλευτών.
 
Νωρίτερα, στο ίδιο κλίμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δώσει αυτομάτως το πράσινο φως για μια αναβολή.
 
«Η θέση της Γαλλίας είναι απλή: η πρωθυπουργός της Βρετανίας πρέπει να μας εξηγήσει για πόσο χρονικό διάστημα και για ποιους λόγους (ζητάει την αναβολή) και να μας παράσχει εγγυήσεις» επισήμανε ο αξιωματούχος.
 
«Μια αναβολή δεν είναι, επομένως, ούτε αυτόματη ούτε βέβαιη» υπογράμμισε.
 
Επιπλέον, ανώτερος αξιωματούχος από το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε σήμερα ότι το Παρίσι έχει καταγράψει την απόφαση της Μέι να στείλει προς ψήφιση ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου τη συμφωνία για το Brexit.
 
«Εάν η συμφωνία απορριφθεί, θα ανοίξει ο δρόμος για το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα της εξόδου χωρίς μια συμφωνία» επισήμανε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27