search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:32
MENU CLOSE

H Google απαντά για το πρόστιμο: Θα κάνουμε κι άλλες αλλαγές στα προϊόντα μας

20.03.2019 19:32
Pixel 4: Το μεγάλο πρόβλημα με το νέο κινητό της Google - Media
 
Με μια λιτή δήλωση αντέδρασε η Google στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να της επιβάλει νέο πρόστιμο, αναφέροντας ότι στο μέλλον θα δώσει μεγαλύτερη προβολή στους ανταγωνιστές της.
 
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος διεθνών υποθέσεων της Google, Κεντ Γουόκερ: «Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι οι υγιείς, ακμάζουσες αγορές είναι προς το συμφέρον όλων. Έχουμε ήδη υλοποιήσει ένα ευρύ φάσμα αλλαγών στα προϊόντα μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στους προβληματισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τους προσεχείς μήνες θα κάνουμε περαιτέρω επικαιροποιήσεις προκειμένου να δώσουμε μεγαλύτερη προβολή στους ανταγωνιστές, στην Ευρώπη».
 
Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στη Google για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Google έκανε κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά, επιβάλλοντας σειρά περιοριστικών ρητρών σε συμβόλαια με ιστοτόπους τρίτων, οι οποίες δεν επέτρεπαν στους ανταγωνιστές της Google να τοποθετούν τις δικές τους διαφημίσεις αναζήτησης στους εν λόγω ιστοτόπους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:32