search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:17
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Να διερευνηθούν οι πληροφορίες για ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς

20.03.2019 21:53
Γεροβασίλη: Hμέρα που ο καθένας αποφασίζει για τη ζωή του η σημερινή  - Media

 

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ζήτησε να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση που αφορά σε πληροφορίες για ξυλοδαρμό 20χρονου μετανάστη από την Γουινέα, από αστυνομικούς, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου.

Το περιστατικό κατήγγειλε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) η οποία αναφέρει ότι συνέβη όταν κάλεσε την Αστυνομία υπάλληλος της Greece Cash Alliance helpline, όπου βρισκόταν ο 20χρονος επιμένοντας να ανανεωθεί η κάρτα με το μικρό οικονομικό βοήθημα που παρέχει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο 20χρονος διέμενε αρχικά για δύο χρόνια στην Μόρια της Λέσβου και από τον περασμένο Οκτώβρη είχε έλθει στην Αθήνα, αλλά από τότε έχει διακοπεί η παροχή των 90 ευρώ με cashcard από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Την Δευτέρα 18 Μαρτίου επισκέφθηκε το Γραφείο της Greece Cash Alliance helpline για να ζητήσει βοήθεια ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα 90 ευρώ, κάτι που είχε κάνει και άλλες φορές, αλλά δεν βρήκε λύση.

Επειδή επέμενε ο υπάλληλος κάλεσε την Άμεση Δράση και πάντα σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, οι αστυνομικοί που έφτασαν εκεί, του επιτέθηκαν με ρατσιστικές εκφράσεις, τον χτύπησαν και τον συνέλαβαν ενώ αρνήθηκαν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, όπως τους ζήτησε και τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Την Τρίτη, όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, πήρε δικάσιμο για την Παρασκευή 22 Μαρτίου και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον ξυλοδαρμό δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία από τον μετανάστη, ωστόσο η Όλγα Γεροβασίλη, μόλις πληροφορήθηκε τα παραπάνω από δημοσιεύματα, ζήτησε να γίνει έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:16