17/10/2019 17:28:29

Δεν αντέχουν άλλο οι κάτοικοι – Ζητούν αλλαγή του ονόματος της περιοχής «Γαϊδουριάρης» (Photo)

Δεν αντέχουν άλλο οι κάτοικοι – Ζητούν αλλαγή του ονόματος της περιοχής «Γαϊδουριάρης» (Photo) - Media

 

Το αίτημα των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής ικανοποιήθηκε τελικώς και από την Πέμπτη έχει ενταχθεί στο δήμο Πατρέων. Πρόκειται για την περιοχή της Καλλιθέας, λίγο πιο πάνω από την Οβρυά.

Η αρχική ονομασία "Γαϊδουριάρης" στην περιοχή πιθανότατα βγήκε από το επάγγελμα του εκτροφέα γαϊδουριών που τα πωλούσαν στη συνέχεια στις ζωωπανήγυρεις. Η συγκεκριμένη δουλειά απαιτούσε κατάλληλους χώρους στους οποίους προφανώς δινόταν η συγκεκριμένη ονομασία, σύμφωνα με το thebest.gr.

«Η απόφασις του κοινοτικού συμβουλίου Γαϊδουριάρη περί αντικαταστάσεως του ονόματος της κοινότητας δι' ευφημοτέρου είναι ευλογωτάτη, περί της εκλογής δ' όμως του νέου ονόματος ηδύνατο να παρατηρήση τις , ότι τούτο είναι κοινό, διότι το αυτό φέρουσι και προάστειον των Αθηνών και κοινότης της Δωρίδος. Αλλά δια της προσθήκης ενός τοπικού προσδιορισμού, ..... Πατρών αποφεύγεται πάσα σύγχυσις και είναι πάντως πολλώ προτιμότερον του σημερινού δυσφήμου το νέο καίπερ μακρότερον όνομα» αναγράφεται σε επίσημο έγγραφο του 1915.

*Με πληροφορίες από την ανάρτηση του Giannis Mylonas στο patrasmemories

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.