08/07/2020 14:43:40

Πέτρος Κόκκαλης: «Θα μυρίσω τον κρίνο και τότε θα μάθετε αν θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Διαρθρωτικό Ταμείο για την Κλιματική Αλλαγή προτείνει ο Π. Κόκκαλης στην Ευρωβουλή - Media

 

Στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Κόκκαλης, σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποίαν ανέλυσε τα πεπραγμένα της θητείας του στον Δήμο Πειραι

«Θα μυρίσω τον κρίνο και τότε θα μάθετε αν θα ‘μαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λέγονται πολλά γι αυτό, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε δε σε Γιάννη Μώραλη και Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας πως «όσο ήμουν εγώ στον συνδυασμό δεν είχαμε πολιτική ταυτότητα. Ο συνδυασμός ήταν υπερκομματικός. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα που ο κ. Μώραλης είπε ότι εχθρός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εκφράζει αυτή η πολιτική, ούτε η νέα πολιτική του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Κι όλη αυτή την λογική του κ. Μαρινάκη με τα δημοσιεύματα και τον πόλεμο. Μια φορά είδα τον κ. Μαρινακη σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε με όλους. Και μετά έσερνε ανθρώπους στα δικαστήρια».

Ανέφερε ότι δεν νιώθει ανεπιθύμητος στον Πειραιά. «Δεν αισθάνομαι πάντως ανεπιθύμητος στον Πειραιά ούτε και νομίζω ότι θα αισθανθώ ποτέ. Δεν έχω εχθρούς κι ούτε θέλω να έχω εχθρούς και να βλέπω παντού φαντάσματα όπως άλλοι. Φτάνω 50 χρόνων κι ασχολούμαι 25 χρόνια με τα κοινά. Αλλά με έναν τρόπο που να δημιουργεί οράματα, που να προκαλεί συνεργασίες και να φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν θα σταματήσω ούτε τώρα να το κάνω!».

Επιστρέφοντας στο κλίμα που επικρατεί στην παράταξη «Πειραιάς Νικητής», ανέφερε ότι «ο συνδυασμός είχε συχνά την λογική “αποφασίζω και διατάζω”. Υπήρχε έλλειψη συλλογικότητας. Αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ο δήμαρχος έχει μια εφημερίδα που μπορεί και γράφει ο,τι θέλει. Τι να κάνω εγώ γι αυτό;». Σχολίασε θετικά τη θητεία της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου τονίζοντας ότι «η περιφέρεια Αττικής στάθηκε απλόχερα στον Δήμο Πειραιά για να γίνουν έργα». «Επί 15 χρόνια που ήμουν εγώ πρόεδρος του Ολυμπιακού πολιτικό αντίπαλο δεν είχαμε. Οι αντίπαλοι μας δεν ήταν ποτέ οι κυβερνήσεις. Τα προβλήματα ήταν πάντα θεσμικά. Η νέα λογική του Ολυμπιακού δεν με εκφράζει», είπε.

Αναφορικά με τη θητεία του στον δήμο Πειραιά, ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για ένα κερδισμένο στοίχημα εξωστρέφειας, αποτελεσματικότητας, ανταγωνιστικότητας και συμμετοχής, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνεργάτες μου και εγώ, αναβαθμίσαμε ριζικά τις διαχειριστικές δυνατότητες του Δήμου και συμβάλαμε στην εξασφάλιση πόρων ύψους 91 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη της πόλης, αξιοποιώντας τα πιο προηγμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Με γνώση και επιμονή επαναφέραμε τον Πειραιά στη φυσική του θέση, αυτή του πανευρωπαϊκού πρωταγωνιστή της γαλάζιας οικονομίας, εισάγοντας παράλληλα σύγχρονες μεθόδους διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των επιχειρήσεων».

Επίσης, ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε στον Πειραιά ως παράδειγμα αλληλεγγύης στα χρόνια της προσφυγικής κρίσης. Τέλος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Καταφέραμε ένας φορέας δημόσιας διοίκησης να γίνει εξωστρεφής, ανοιχτός, αποτελεσματικός και ανθρώπινος. Ήταν μια απαιτητική πενταετία, αλλά δουλέψαμε σκληρά, με αφοσίωση και αγάπη για τον Πειραιά».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.