search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:30
MENU CLOSE

Οι φιλοδοξίες του ΚΙΝΑΛΛ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2965
21-3-2019
24.03.2019 04:00
sp2103fofh_0.jpg

«Πυρά» προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς προχωρά προς το συνέδριο

Καθώς το Κίνημα Αλλαγής βαδίζει προς το κρίσιμο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου, η προσπάθεια της ηγεσίας του κόμματος επικεντρώνεται όχι μόνο να δώσει το δικό της στίγμα μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και να καταστήσει σαφή τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Ν.Δ. Η στρατηγική αυτή θα αποκρυσταλλωθεί στο συνέδριο όπου η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναμένεται να στείλει μήνυμα συσπείρωσης στους ψηφοφόρους που τα προηγούμενα χρόνια εγκατέλειψαν μαζικά το ΠΑΣΟΚ.

Επάνω σε αυτή τη βάση της στρατηγικής τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ξεδιπλώνουν επιθέσεις τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να δείξουν ότι το Κίνημα Αλλαγής σκοπεύει να… «πυροβολεί» προς όλες τις κατευθύνσεις όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, που θα αποτελέσουν άλλωστε μια πρώτη in vivo σφυγμομέτρηση για «το τι ψάρια» πιάνει το εγχείρημα. Σε κάθε ευκαιρία μάλιστα τονίζουν πως το Κίνημα Αλλαγής έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες από αυτές που φαίνεται να του επιτρέπουν οι δημοσκοπήσεις.

«Πάμε στο συνέδριό μας στο τέλος Μαρτίου με τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχαμε τα τελευταία πολλά χρόνια, απέναντι στην αλλοτρίωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη συντήρηση της Ν.Δ. Είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα είναι το Κίνημα Αλλαγής» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Ο Χρηστίδης τόνισε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και γι’ αυτό ζητάμε ψήφο ανατροπής της μιζέριας τους» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., οι δύο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος, συμφωνούν σε πολλά κρίσιμα θέματα».

«Εξόφληση γραμματίων»

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και η οποία αφορά την κατάργηση του ασυμβίβαστου για την υποψηφιότητα βουλευτή και ευρωβουλευτή. «Η εξόφληση γραμματίων ενόψει ευρωεκλογών αποκαλύπτει την απαράδεκτη συναλλαγή στην οποία βασίζεται η ευκαιριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή. Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις αλλαγής της εκλογικής διαδικασίας στο παρά πέντε δημιουργούν εύλογα την αίσθηση ότι διακυβεύεται η διαφάνεια και το κύρος των εκλογών, που αποτελούν θεμελιώδη δημοκρατική κατάκτηση» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Ο πανικός και η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος, κ. Τσίπρα. Ώς εδώ!» σημείωσε χαρακτηριστικά η Γεννηματά.

«Βολές» από ΚΙΔΗΣΟ

Πάντως οι εσωτερικές εντάσεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν έχουν εκλείψει δημιουργώντας «πονοκεφάλους» στην ηγεσία του κόμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε το… μακροσκελές σχόλιο που έκανε ο Γιώργος Ελενόπουλος, συντονιστής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ). Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου επί της ουσίας σκοπεύει κατά αυτών που επικρίνουν τον Γιώργο Παπανδρέου για τις πρωτοβουλίες που παίρνει και την ίδια στιγμή υποστηρίζουν όλους εκείνους που βλέπουν με «θετικό μάτι» μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη Ν.Δ.

«Για να μην τα πολυλογούμε, λοιπόν, και συμπερασματικά: Αν στηρίζεις, με όποιον τρόπο, δεξιά, ουδέν θέμα. Τέλος, κρατήστε κάτι: το επόμενο μεγάλο πρόβλημα για όλους αυτούς που αντιδρούν έτσι, θα είναι η υπεράσπιση της αυτονομίας της παράταξής μας. Γιατί; Γιατί ο σημερινός συντηρητικός διπολισμός – προσωρινός μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη βλάβη στη χώρα – εξυπηρετεί συμφέροντα και κατεστημένα πάσης φύσεως. Πρωτεύει, βέβαια, η στήριξη στη δεξιά. Αλλά θα συνεχίσουν να κάνουν τα πάντα, για να διατηρηθεί η σημερινή τραγική ισορροπία του τρόμου. Δεν πρέπει να τους το επιτρέπουμε» καταλήγει χαρακτηριστικά ο Ελενόπουλος στο σχόλιό του…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:29