search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:48
MENU CLOSE

Διπλή παρέμβαση του ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2065
21-3-2019
24.03.2019 04:00
koytsoybas_0.jpg

 Συνδικαλισμός και νεολαία τα βασικά μέτωπα της εβδομάδας

Φουλ επίθεση παίζει το ΚΚΕ τις τελευταίες ημέρες, τόσο σε επίπεδο συνδικαλιστικού κινήματος, με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, όσο και σε εκείνο που εμπεριέχει τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε νέους.

«Καμία έκπληξη δεν προκαλούν οι ταυτόσημες ανακοινώσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, που αναπαράγουν άθλιες συκοφαντίες για δήθεν εισβολή και βιαιοπραγίες των σωματείων και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Εισβολείς δεν είναι οι σύνεδροι που εκλέχθηκαν από τους εργαζόμενους, εισβολείς είναι οι νόθοι αντιπρόσωποι, οι εργοδότες που παριστάνουν τους εργαζόμενους και οι διάφοροι παρατρεχάμενοί τους» ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ και τις ανακοινώσεις των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Περισσό, «Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χέρι – χέρι εφάρμοσαν την πολιτική φτωχοποίησης των εργαζομένων για τα κέρδη των καπιταλιστών και από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη συνεχίζουν, γι’ αυτό και θέλουν το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και διαλυμένο».

Όπως τονίζει το ΚΚΕ, «χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. και της Πολιτικής Επιτροπής της, παραμονές των εκλογών ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Παναγόπουλο». Και καταλήγει ο Περισσός σημειώνοντας πως «οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους, μπορούν και πρέπει να τους τιμωρήσουν στις επερχόμενες εκλογές».

«Τα δάκρυα του κ. Τσίπρα»…

Σε ένα δεύτερο μέτωπο, σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η ΚΝΕ κατά του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού σε νέους. «Ο πρωθυπουργός παριστάνει τον θλιμμένο γιατί τάχα επικρατεί “αδράνεια” στους μαθητές και κάνει πως δεν βλέπει τους χιλιάδες μαθητές που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στον “Νόμο Γαβρόγλου” που έχει βρει υποστηρικτές μόνο στους φροντιστηριάρχες, με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται στη σφαίρα της φαντασίας» υποστηρίζει η ΚΝΕ.

«Τα δάκρυα του κ. Τσίπρα για το “brain drain” δεν μπορούν να κρύψουν ότι στην Ελλάδα της Ε.Ε. και της τετράχρονης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, χιλιάδες νέοι ερευνητές δεν “την βγάζουν” με ολιγόμηνα προγράμματα, ελαστικές σχέσεις και δουλειά με το μπλοκάκι, ανασφάλιστοι, όμηροι της επιχειρηματικής δράσης στην έρευνα, τάσεις που ενισχύονται» τονίζει το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ. της ΚΝΕ στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ΚΝΕ, «η κινητικότητα από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο ανάλογα κάθε φορά με τις ανάγκες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων είναι μία από τις “αξίες” της Ε.Ε. Μαζί με την εργασιακή ζούγκλα για νέους και νέες, την ανασφάλεια και τα νέα αδιέξοδα, την πιο ακριβή μόρφωση, την εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επικίνδυνους σχεδιασμούς».

Μεταξύ άλλων η ΚΝΕ αναφέρει πως «οι αξίες της Ε.Ε. που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν σάρκα και οστά από την πολιτική που εφαρμόζει. Αυτήν την Ε.Ε. καλεί τη νεολαία να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργώντας τον “κλασικό” μύθο για την Ε.Ε. που δήθεν μπορεί να αλλάξει. Η Ε.Ε. αναπόφευκτα ακολουθεί τον δρόμο του συστήματος που υπηρετεί: Γίνεται πιο επιθετική και βάρβαρη απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας».

Και καταλήγει η ΚΝΕ τονίζοντας πως «η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού απαιτεί άνοδο της λαϊκής και νεανικής πάλης απέναντι στο σύστημα που τα γεννά και τα συμφέροντα που τα ενισχύουν. Μαχητικό μήνυμα, εντός κι εκτός συνόρων, θα είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ γκρεμίζοντας τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:42