search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:00
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Σε αναμμένα κάρβουνα για το Air Force One μετά το δυστύχημα του Boeing 737 Max 8

21.03.2019 17:59
02-05-2020 - Media

 

Εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας ώστε να εξακριβωθεί η ασφάλεια του Air Force One, του προεδρικού αεροπλάνου των ΗΠΑ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από την Boeing, αλλά και στρατιωτικών αεροπλάνων, έδωσε ο προσωπάρχης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, στον απόηχο της πτώσης του αεροπλάνου της Ethiopian Airlines.

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Γκόλντφαϊν δήλωσε στο CNN ότι επιθυμεί να επιβεβαιώσει ότι όλοι οι πιλότοι είναι ικανοί να διαχειριστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να διασφαλίσει ότι μπορούν να απενεργοποιήσουν τα αυτοποιημένα συστήματα και λογισμικά σε περίπτωση βλάβης. Η πολεμική αεροπορία ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προληπτική διαδικασία.

Οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι κανένα αεροσκάφος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα παρόμοια με αυτά του Boeing 737 Max 8, το μοντέλο της εταιρίας που καθηλώθηκε παγκοσμίως.

Η αρχική εντολή του Γκόλντφαϊν αφορούσε τα αεροσκάφη C-17 και KC-46, και τα δύο κατασκευασμένα από την Boeing, σημειώνει το CNN. Η πολεμική αεροπορία χρησιμοποιεί διάφορες παραλλαγές του μοντέλου 737 και του 747, όπως το VC-25A, γνωστό και ως Air Force One.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξετάζαν τα σχέδια του νέου επιβατικού αεροσκάφους της Boeing, επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε πολλά χαρακτηριστικά του, όπως είναι οι μπαταρίες λιθίου, το σύστημα καυσίμων και οι φουσκωτές τσουλήθρες ασφαλείας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή στο νέο λογισμικό, που είχε στόχο να αποτρέψει την απώλεια στήριξης. Αυτό ακριβώς το λογισμικό θεωρείται από τους ειδικούς ότι διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max.

Oι αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο μελετούν εξονυχιστικά την έγκριση που έλαβε το συγκεκριμένο αεροσκάφος από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, μια διαδικασία η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο σε εργαζομένους στην αεροπορική βιομηχανία Boeing οι οποίοι και εγγυώνται την ασφάλεια του πτητικού μέσου.

Πηγή: ΣΚΑΙ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:59