08/07/2020 02:35:56

Νέο σκάνδαλο για το Facebook: Υπάλληλοι είχαν πρόσβαση σε 600 εκατομμύρια κωδικούς ασφαλείας

«Σφαγή» στο Facebook: Διαγραφή 2,3 δισεκατομμυρίων λογαριασμών - Media

 

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για το Facebook, καθώς σχεδόν σε μηνιαία βάση αποκαλύπτεται και ένα πρόβλημα -στα όρια του σκανδάλου ή και πέρα από αυτά- σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Αυτή τη φορά αποκαλύφθηκε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε αποθηκεύσει εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε μορφή plain text, αφού ένας ερευνητής ασφάλειας δημοσίευσε το θέμα στο διαδίκτυο.
 
Εντούτοις, το Facebook λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι υπάλληλοι είχαν κάνει κατάχρηση της πρόσβασής τους στα δεδομένα αυτά, προσθέτοντας ότι οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύτηκαν σε εσωτερικούς διακομιστές της εταιρείας, χωρίς να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση οποιοιδήποτε τρίτοι.
 
Αλλά το περιστατικό αποκαλύπτει μια τεράστια αβλεψία της εταιρείας που έρχεται να προστεθεί στα σκάνδαλα των τελευταίων δύο ετών. Σύμφωνα με το μπλογκ KrebsOnSecurity, περίπου 600 εκατομμύρια κωδικοί χρήστων του Facebook μπορεί να έχουν αποθηκευτεί.
 
Το Facebook δήλωσε ότι πιθανότατα θα ειδοποιήσει τους «εκατοντάδες εκατομμύρια» χρήστες του Facebook και του Instagram.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.