search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:01
MENU CLOSE

Όποια ομάδα υποβιβάζεται θα «κουβαλάει» και τα χρέη – Κατατέθηκε εκ νέου η τροπολογία

21.03.2019 18:34
«Ημικρανία» στη ΝΔ για τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία: Δεν βρίσκουν... εισηγητή - Media

 

Κατατέθηκε εκ νέου στη Βουλή η τροπολογία 7 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις οφειλές Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΑΕ). Η τροπολογία προβλέπει ότι από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και εφεξής, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αθλητική ανώνυμη εταιρεία υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, είτε λόγω υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, αυτή η νέα ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη στο σύνολο των υποχρεώσεων της προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και στο ήμισυ τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της προηγούμενης ΑΑΕ, ήτοι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές κ.λπ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει δηλώσει ότι η βουλευτική τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση, ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά.

Αν μετά το πέρας της εκκαθάρισης δεν ικανοποιηθούν οι δανειστές, τότε αναβιώνουν και αυτά τα χρέη στη νέα ΠΑΕ. «Δίνεται ένα περιθώριο στη νέα ανώνυμη εταιρεία χωρίς κανένας να χάνει τα δικαιώματά του», έχει δηλώσει ο κ. Βασιλειάδης.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Αναστάσιο Κουράκη, Δημήτρη Μάρδα, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Γιώργο Πάντζα, Νίκο Παρασκευόπουλο και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο συζητείται την Τρίτη στη Βουλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:01