25/02/2020 17:15:01

Έρευνα για τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τους μετανάστες - Τους θεωρούμε κίνδυνο για την ασφάλεια, «ξένους» και «βάρος»

Έρευνα για τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τους μετανάστες - Τους θεωρούμε κίνδυνο για την ασφάλεια, «ξένους» και «βάρος» - Media

 

Μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα σχετικά με τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τους μετανάστες καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Pew, που αφορά στο σύνολο της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 82% των Ελλήνων θέλει στη χώρα να έρχονται λιγότεροι ή και καθόλου μετανάστες, κατέχοντας την κορυφή των αρνητικών απόψεων, με την Ουγγαρία να ακολουθεί με 72% και την Ιταλία με 71%.

Επίσης, το 74% των Ελλήνων θεωρεί ως «βάρος» για τη χώρα τους μετανάστες, ενώ σε Σουηδία και Βρετανία το 62% πιστεύει ότι οι μετανάστες κάνουν τη χώρα πιο ισχυρή. Και σε αυτή την περίπτωση, την Ελλάδα ακολουθεί η Ουγγαρία με ποσοστό 73%.

Το 59% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα στη χώρα, το 63% ότι δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και το 65% ότι η παρουσία τους αυξάνει τον κίνδυνο για τρομοκρατικές ενέργειες.

Επίσης, το 89% των Ελλήνων αντιτίθεται στη μετανάστευση για ευκαιρίες δουλειές. Πάντως, η εικόνα διαφοροποιείται όσον αφορά στους πρόσφυγες, καθώς το 69% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές,.

'Όλα τα στοιχεία της έρευνας εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.