search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:50
MENU CLOSE

Έρευνα για τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τους μετανάστες – Τους θεωρούμε κίνδυνο για την ασφάλεια, «ξένους» και «βάρος»

21.03.2019 19:18
Στο μισό εκατομμύριο οι αιτήσεις ασύλου στην Ε.Ε. ως τώρα - Media

 

Μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα σχετικά με τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τους μετανάστες καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Pew, που αφορά στο σύνολο της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 82% των Ελλήνων θέλει στη χώρα να έρχονται λιγότεροι ή και καθόλου μετανάστες, κατέχοντας την κορυφή των αρνητικών απόψεων, με την Ουγγαρία να ακολουθεί με 72% και την Ιταλία με 71%.

Επίσης, το 74% των Ελλήνων θεωρεί ως «βάρος» για τη χώρα τους μετανάστες, ενώ σε Σουηδία και Βρετανία το 62% πιστεύει ότι οι μετανάστες κάνουν τη χώρα πιο ισχυρή. Και σε αυτή την περίπτωση, την Ελλάδα ακολουθεί η Ουγγαρία με ποσοστό 73%.

Το 59% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα στη χώρα, το 63% ότι δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και το 65% ότι η παρουσία τους αυξάνει τον κίνδυνο για τρομοκρατικές ενέργειες.

Επίσης, το 89% των Ελλήνων αντιτίθεται στη μετανάστευση για ευκαιρίες δουλειές. Πάντως, η εικόνα διαφοροποιείται όσον αφορά στους πρόσφυγες, καθώς το 69% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές,.

‘Όλα τα στοιχεία της έρευνας εδώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48