search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:00
MENU CLOSE

Αναβολή του Brexit σε δύο στάδια εξετάζουν οι ηγέτες της ΕΕ

21.03.2019 22:01
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή - «Σκληρό παζάρι» υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον - Media

 

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν να προσφέρουν την Παρασκευή μια αναβολή του Brexit σε δύο στάδια, που θα εξαρτάται από την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Αν το κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία, τότε το μπλοκ θα προσφέρει μια αναβολή του Brexit εώς τις 22 Μαΐου, ανέφεραν οι πηγές.

Αν το κοινοβούλιο καταψηφίσει τη Συμφωνία, τότε η Βρετανία θα πρέπει μέχρι τις 12 Απριλίου να ενημερώσει την ΕΕ αν θα διεξαγάγει ευρωεκλογές (23-26 Μαΐου).

Αν η Βρετανία συμφωνήσει να διεξαγάγει Ευρωεκλογές, η ΕΕ θα εξετάσει τότε μια μεγαλύτερη παράταση και αν όχι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα συμβεί στις 22 Μαΐου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:00