search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:42
MENU CLOSE

Η ώρα του Εισαγγελέα για τους χρυσαυγίτες δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν – Συγκέντρωση στο Εφετείο

22.03.2019 07:16
Η ώρα του Εισαγγελέα για τους χρυσαυγίτες δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν - Συγκέντρωση στο Εφετείο - Media

 

Η ώρα της εισαγγελικής αγόρευσης έχει φτάσει για τη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των δύο χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, του πακιστανού μετανάστη τον οποίον μαχαίρωσαν τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα, ενώ πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο.

Στη δίκη σε πρώτο βαθμό που ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου 2013 κι έληξε στις 15 Απριλίου 2014 οι Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, χωρίς όμως στο κατηγορητήριο να συμπεριληφθούν τα ρατσιστικά κίνητρα. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι του επιτέθηκαν «δια ασήμαντον αφορμήν» επειδή «τους έκοψε τον δρόμο με το ποδήλατο».

Προκλητικοί εμφανίστηκαν οι δράστες και στην απολογία τους στο Εφετείο, ισχυριζόμενοι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το θύμα προκάλεσε την άγρια, εν ψυχρώ δολοφονία του.

Στο σπίτι του Λιακόπουλου, από την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν ακόμα στιλέτα πεταλούδα, μια σιδηρογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, 117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα.

Έξω από το Εφετείο Αθηνών καλείται συγκέντρωση από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:41