02/04/2020 03:56:56

Διαταγή στους «βατραχανθρώπους» του λιμενικού: Μην φωνάξετε συνθήματα στην παρέλαση (Pic)

Διαταγή στους «βατραχανθρώπους» του λιμενικού: Μην φωνάξετε συνθήματα στην παρέλαση (Pic) - Media

 

Διαταγή προς τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, να μην ακουστούν συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, έδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με έγγραφο που φέρνουν στο φως τα «Παραπολιτικά», το αρχηγείο επικαλείται την «διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας μας» και την αποφυγή επιβολής «κυρώσεων πειθαρχικών και ποινικών σε στελέχη, όπως συνέβη στο παρελθόν».

Σε προηγούμενες παρελάσεις έχουν ακουστεί κατά καιρούς από διάφορες μονάδες ακραία εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα. Σάλος είχε ξεσπάσει το 2010, όταν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα από τα ΟΥΚ είχαν ακουστεί συνθήματα όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεται ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Τότε ο αρχηγός του λιμενικού είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής της διμοιρίας, ενώ είχε διατάξει ΕΔΕ. Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε ζητήσει καρατομήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.