search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:31
MENU CLOSE

Απόπειρα εξαπάτησης συνδρομητών COSMOTE σταθερής από τρίτους

22.03.2019 11:24
Απόπειρα εξαπάτησης συνδρομητών COSMOTE σταθερής από τρίτους - Media

 

Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι υπέπεσε στην αντίληψή μας πως άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τον ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE σταθερής, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούν από τους συνδρομητές την εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπολογιστές τους (π.χ. TeamViewer).

Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν καλεί τους πελάτες της, ζητώντας τους να εγκαταστήσουν τέτοιου είδους προγράμματα στον υπολογιστή τους. Αν κάποιος συνδρομητής θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσει άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888.

Για τον Όμιλο ΟΤΕ, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές, για κακόβουλες και παράνομες πράξεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:31