29/03/2020 19:00:57

Άδειες: Με περισσότερους από 400 εργαζόμενους στα κανάλια

Αυτό είναι το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της Ελλάδας με υπηρεσίες Υβριδικής Τηλεόρασης - Media

 

Στην απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλεύτρια Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και είχαν συνυπογράψει 54 ακόμη βουλευτές/τριες αναφορικά με τους ελέγχους νομιμότητας στα κανάλια εθνικής εμβέλειας γίνεται φανερό ότι τα κανάλια εθνικής εμβέλειας έχουν συμμορφωθεί τόσο ως προς τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και ως προς την εργατική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το left.gr, από τα στοιχεία που αναφέρονται στην απάντηση του Υπουργείου, γίνεται φανερό πως ο νόμος 4339/2015 (ΦΕΚ 133/Α/ 29-10-2015) για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει υποχρεώσει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να συμμορφωθούν τόσο ως προς τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και ως προς την εργατική νομοθεσία, γενικότερα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τηρείται από όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας το κατώτατο όριο των 400 εργαζομένων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αριθμός των καταγγελιών σύμβασης εργασίας (απολύσεων), κατά το τρίμηνο Νοέμβριος 2018 - Ιανουάριος 2019, με τα σκήπτρα να τα κρατάει ο ΣΚΑΪ με 27 απολύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.