search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:17
MENU CLOSE

Χορεύοντας στην ψυχή…

23.03.2019 04:00
dancer-in-the-dark-3-1.jpg

 

Είναι άδικο! Το να βλέπεις μια τέτοια παράσταση, με εννιά ηθοποιούς επί σκηνής, σ’ έναν μικρό – ως προς το μέγεθος – θεατρικό χώρο, όπως είναι το κουκλίστικο «Vault». Γι’ αυτό, η σκηνοθετική δουλειά του Δημήτρη Καρατζιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Τέλεια κινησιολογία, δυνατές ερμηνείες κι ένα έργο που δεν ξεχνάς…

Η ταινία. Το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» («Dancer in the Dark») παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Λαρς Φον Τρίερ, με τους Μπιόρκ (βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες, στα European Film Awards, στα Bodil Awards, υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες και στα Όσκαρ), Κατρίν Ντενέβ κι άλλους σημαντικούς ηθοποιούς.

Λαρς Φον Τρίερ. Ένας οραματιστής, απρόβλεπτος, παρορμητικός, δογματικός και πρωτοπόρος καλλιτέχνης, στο ζενίθ της καριέρας του έφτιαξε μια ταινία που σε κερδίζει ανεπιφύλακτα σε όλους τους τομείς. Στο Box Office παγκοσμίως, συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια. Τα βραβεία ήταν πολλά κι αναμενόμενα…

Η υπόθεση. Η Σέλμα, μια Τσέχα μετανάστρια και ανύπαντρη μητέρα στην επαρχία της πολιτείας Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ του 1967, έχει ένα οδυνηρό μυστικό. Πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, χάνει σταδιακά την όρασή της. Δουλεύει ασταμάτητα και μαζεύει χρήματα προκειμένου ο γιος της να εγχειριστεί για να μην έχει τη δική της τύχη. Η μόνη της διαφυγή από τη σκληρή της πραγματικότητα, είναι τα αμερικάνικα μιούζικαλ. Ακόμη και στη ζωή της μετατρέπει, με τη φαντασία της, τους ήχους που ακούει σε μουσική, μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την ίδια, όμοια με εκείνα που παρακολουθεί. Όταν όμως ένας απελπισμένος γείτονας κλέβει τις οικονομίες της, το δράμα της ζωής της μετατρέπεται σε τραγωδία που κλιμακώνεται σε ένα τραγικό φινάλε.

Οι ηθοποιοί. Η Δήμητρα Κολλά στον βασικό ρόλο συγκινεί και καθηλώνει, με άξιους παρτενέρ τους Αντώνη Σταμόπουλο, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Στέλιο Καλαϊτζή, Ράσμι Σούκουλη, Θοδωρή Αντωνιάδη, Πωλ Ζαχαριάδη, Σωτήρη Μεντζέλο και Ορνέλα Λούτη.

INFO

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Μουσική – Τραγούδια: Μάνος Αντωνιάδης

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Χορογραφίες: Έλιο Φοίβος Μπέικο

Σκηνικά: Δημήτρης Καρατζιάς – Μάνος Αντωνιάδης

Κοστούμια γυναικών: Μάριος Βουτσινάς

Κοστούμια ανδρών: Γιώργος Λυντζέρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:17