search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:15
MENU CLOSE

Κυρώσεις σε τράπεζες της Βενεζουέλας

22.03.2019 20:27
Μαδούρο: Φτιάξαμε φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό (Video) - Media

 

Νέες κυρώσεις επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας Bandes και των θυγατρικών της στη Βενεζουέλα, σε απάντηση για τη σύλληψη ενός συμβούλου του Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από περίπου 50 χώρες ως μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.

“Ο (πρόεδρος της Βενεζουέλας) Μαδούρο και όσοι τον στηρίζουν διαστρέβλωσαν τον αρχικό σκοπό της τράπεζας (….) στο πλαίσιο της απέλπιδας προσπάθειάς τους να κρατηθούν στην εξουσία” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.

Λίγο νωρίτερα, η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει τον Μαδούρο, με αφορμή τη σύλληψη και φυλάκιση Αμερικανών πολιτών στη Βενεζουέλα. Μεταξύ αυτών είναι και έξι στελέχη της πετρελαϊκής εταιρείας Citgo Petroleum, που εδρεύει στο Χιούστον, που παραμένουν στη φυλακή από το 2017.

“Καθιστούμε υπεύθυνο τον Μαδούρο και τους αξιωματούχους του σωφρονιστικού συστήματος για την ασφάλεια και την ευημερία” τον προσώπων αυτών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από τους έξι εργαζόμενους στη Citgo, οι πέντε έχουν διπλή υπηκοότητα ενώ ο έκτος είναι μόνιμα εγκατεστημένος στις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30