16/10/2019 09:32:47

Δήλωση σοκ από Banksy: Ψεύτικη η έκθεση στην Αθήνα, δεν έχει τη συγκατάθεσή μου

Δήλωση σοκ από Banksy: Ψεύτικη η έκθεση στην Αθήνα, δεν έχει τη συγκατάθεσή μου - Media

 

«Ψεύτικη» χαρακτηρίζει ο Banksy την έκθεση που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου ενημερώνει το κοινό από την επίσημη ιστοσελίδα του πως η διοργάνωση στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις, είναι ψεύτικη και δεν έχει τη συγκατάθεσή του. 

Η έκθεση «Τhe world of Banksy» δεν περιλαμβάνει αυθεντικά έργα του Banksy, αλλά αντίγραφα και αναπαραστάσεις.Μάλιστα, όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης το ίδιο ισχύει και για αρκετές ακόμα εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα αυτόν τον καιρό σε Μόσχα, Μιλάνο, Μαϊάμι και Βερολίνο. 

«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα εκθέσεων του Banksy, καμία εκ των οποίων δεν είχε τη συναίνεσή μου. Έχουν όλες οργανωθεί εξ ολοκλήρου χωρίς τη γνώση ή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε να τις μεταχειριστείτε ανάλογα», αναφέρει ο Banksy. 

Ο μυστικοπαθής καλλιτέχνης συχνά λαμβάνει μέτρα και στρέφεται εναντίον εκθέσεων που χρησιμοποιούν το όνομά του ή έργα του, που είτε δεν είναι αυθεντικά, είτε δεν έχουν λάβει επίσημη εξουσιοδότηση από τον ίδιο για να πραγματοποιηθούν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.