15/10/2019 16:00:14

Παπαδημούλης: Οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, είναι οι πιο κρίσιμες για την Ευρώπη

Παπαδημούλης για ΚΙΝΑΛ: Μεγαλώνει η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν κεντρικός ομιλητής, μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, είναι οι πιο κρίσιμες για την Ευρώπη και είναι σαν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, και αποτελούν μια κρίσιμη αναμέτρηση και ευκαιρία να συζητήσουμε πολιτικά», προσθέτοντας πως «είναι τεράστιο λάθος να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τις ευρωεκλογές ως μια διαδικασία "χαλαρής ψήφου", ως κάτι ξένο από τους ίδιους, από την καθημερινότητά τους».

Σύμφωνα με την Αυγή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «οι ρωγμές απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό που ξεκινήσαμε το 2015 αποδίδουν καρπούς και ενισχύονται καθημερινά», τονίζοντας πως «βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε σημαντικά βήματα εν μέσω σκληρών περιορισμών και δυσμενών συσχετισμών, προχωρήσαμε πέντε βήματα παρακάτω, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των πολλών, με πυξίδα μας την προστασία των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ακόμα ότι «την ‘Προοδευτική Συμμαχία’ που δημιουργήσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και στην οποία έχω την τιμή να έχω συμβάλλει καθοριστικά στην οργάνωση και ανάπτυξή της, πρέπει να τη διαμορφώσουμε και στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να μπλοκάρουμε το υβρίδιο νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, και να χτίσουμε τους βασικούς προγραμματικούς πυλώνες πολιτικής πάνω στους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε, τέλος, ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε την ΕΕ να καταλήξει μια ήπειρος όπου ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο περιθώριο», τονίζοντας πως «μας ενδιαφέρει να αποτρέψουμε το σενάριο συνεργασίας δεξιάς-ακροδεξιάς και της εκλογής Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν, να διαμορφώσουμε μια πλατιά προοδευτική συμμαχία, να πιέσουμε για έναν ισχυρό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για έναν ισχυρό κοινωνικό πυλώνα».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.