02/06/2020 12:38:19

Το βίντεο της ντροπής: «Να μην κουνάει τα δάχτυλα, δεν θα το πω 10 φορές» - ΕΔΕ για την καταγραφή και όχι για τη σύλληψη

Το βίντεο της ντροπής: «Να μην κουνάει τα δάχτυλα, δεν θα το πω 10 φορές» - ΕΔΕ για την καταγραφή και όχι για τη σύλληψη - Media

 

Την απρεπή συμπεριφορά αστυνομικού προς της 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου, κατά τη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης, καταγράφει βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο καταγράφεται ο αστυνομικός να ζητά από την ηλικιωμένη να έχει χαλαρά τα χέρια της για τη δακτυλοσκόπηση, κάτι που η ίδια, τρομαγμένη και σε κατάσταση σοκ, δεν δείχνει να κατανοεί.

«Είσαι η δεύτερη που μου κάνει τέτοιο πράγμα στα 15 χρόνια», «ε ρε π@στη, δεν το πιστεύω, μην το κάνεις αυτό», είναι κάποιες από τις εκφράσεις του αστυνομικού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στον ραδιοσταθμό Θέμα 104.6 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης, η ΕΔΕ που διατάχτηκε για την υπόθεση δεν αφορά την σύλληψη της ηλικιωμένης αλλά την καταγραφή των όσων έλαβαν χώρα εντός του Αστυνομικού Τμήματος. Μάλιστα ο κ. Τσαϊρίδης ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος». «Εσείς μου λέτε για την εικόνα αλλά από εκεί και πέρα οφείλουμε να σκεφτούμε τους συναδέλφους που ενεργούν κατόπιν εντολής και καταγγελιών», είπε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε πως «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι». Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.