search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:19
MENU CLOSE

Νορβηγία: «Το πλοίο τρανταζόταν, έσπασαν τζάμια, έμπαιναν νερά» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου (Photos)

23.03.2019 14:52
Νορβηγία: «Το πλοίο τρανταζόταν, έσπασαν τζάμια, έμπαιναν νερά» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου (Photos) - Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης των 1.300 επιβαινόντων του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Μόλις 87 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί με τη βοήθεια ελικοπτέρων έως τις 19:50 ώρα Ελλάδας με την επιχείρηση να αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξήγησε η εκπρόσωπος Tύπου των υπηρεσιών διάσωσης Μποργκχίλντ Έλντοεν.

Οκτώ εκ των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το πλοίο έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιέγραψαν τη στιγμή που οι μηχανές του πλοίου σταμάτησαν αλλά και την επιχείρηση εκκένωσής του.

«Τρώγαμε μεσημεριανό όταν το πλοίο άρχισε να τραντάζεται. Τα τζάμια στα παράθυρα έσπασαν και νερό εισήλθε στο εσωτερικό. Επικρατούσε χάος. Αλλά και το ταξίδι με το ελικόπτερο, θα ήθελα απλά να το ξεχάσω. Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό» αφηγείται ο Αμερικανός Τζον Κάρι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο τρομαχτικό. Άρχισα να προσεύχομαι, προσευχήθηκαν για την ασφάλεια όλων όσοι ήμασταν στο πλοίο» περιέγραψε από την πλευρά της μία επιβάτισσα, που έχει ήδη φθάσει στη στεριά, η Τζάνετ Τζέικομπ.

«Το ταξίδι με το ελικόπτερο ήταν τρομακτικό. Οι άνεμοι, ήταν σαν ανεμοστρόβιλος» σημείωσε.

Ένα δεύτερο πλοίο, ένα φορτηγό πλοίο με εννεαμελές πλήρωμα, επίσης εκκενώθηκε σε κοντινή απόσταση, αφού υπέστη κι εκείνο μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να σπεύσουν προς το σημείο κι επομένως να καθυστερήσει η επιχείρηση αερομεταφοράς από το κρουαζιερόπλοιο, εξήγησε το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης.

Στην περιοχή, το ύψος των κυμάτων φθάνει τα 6-8 μέτρα, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας. Η καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (0100 ώρα Ελλάδας).

Πέντε ελικόπτερα επιχειρούν.

Μόλις έπεσε η νύχτα, η λευκή σιλουέτα του κρουαζιερόπλοιου, πάνω από το οποίο ίπτανται ελικόπτερα, εν μέσω θαλασσοταραχής, μόλις που διακρίνεται στις εικόνες που μεταδίδουν τα νορβηγικά ΜΜΕ.

Το Viking Sky εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε ακυβέρνητο προς τη στεριά. Αργότερα το πλήρωμα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία μια μηχανή και το πλοίο αγκυροβόλησε σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την ξηρά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:17