search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:02
MENU CLOSE

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές να σηματοδοτήσουν την επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές

23.03.2019 19:57
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές να σηματοδοτήσουν την επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές - Media

 

Με αθλητικούς όρους μίλησε για την εκλογική μάχη των επικείμενων ευρωεκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται σήμερα για μονοήμερη περιοδεία στο νησί.

«Να ψηφίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει. Αλλά δε θα ψηφίσουμε μόνο για αυτό. Εάν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών, τότε στην ουσία οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο από έναν αγώνα που έχει δύο ημίχρονα. Και στο πρώτο ημίχρονο η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει πολλά γκόλ και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι από το πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες θα στείλουν στον κ. Τσίπρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι έχει τελειώσει και ότι ήρθε η ώρα η χώρα να προχωρήσει μπροστά» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες πολίτες θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα, θα πούνε σε αυτή την κυβέρνηση φτάνει πια ως εδώ και θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τις εξελίξεις για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές».

Μιλώντας για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση ο κ. Μητσοτάκης έδωσε την «αμέριστη» στήριξη του στην υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσγκαροπούλου, αλλά και στους δημάρχους που έχουν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο Ιόνιο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο λόγο του έκανε δριμεία κριτική κατά της πολιτικής που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια από τον πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στα «δυσάρεστα», όπως τα χαρακτήρισε, συμβάντα της τελευταίας εβδομάδας.

«Καθώς κλείνει αυτή η πονεμένη τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, από τη μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση, τα αποτελέσματα είναι θλιβερά για αυτή τη χώρα. Θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα για τους φόρους, για τα ψέματα τα οποία είπε, θα τον θυμόμαστε για τη συμφωνία των Πρεσπών, και το πώς εκχώρησε τη μακεδονική γλώσσα, θα τον θυμόμαστε για το διχασμό, για την πώρωση και το δηλητήριο που ρίχνει στην πολιτική ζωή, αλλά και για τον τρόπο με το οποίο ξέφτισε το δήθεν πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Τα δύο συμβάντα της τελευταίας εβδομάδας επιβεβαίωναν με τον πιο απόλυτο τρόπο την κατάρρευση και αυτού του μύθου. Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές να μην παραιτηθούν, όπως όριζε η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση. Μονά βουλευτές, ζυγά ευρωβουλευτές. Ωραία το παίζουν δίπορτο οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «όλα αυτά γίνονται για να εξαργυρώσει ο κ. Τσίπρας κομματικά γραμμάτια απέναντι σε πρόσωπα τα οποία συγκρότησαν αυτή την ετερόκλητη πλειοψηφία που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η οποία ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών. Προς τιμήν τους και σε συνεννόηση μαζί μου τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που κατεβαίνουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές δε θα κάνουν χρήση αυτής της τροπολογίας και θα παραιτηθούν πριν τις ευρωεκλογές, αναλαμβάνοντας με αυτό το ρίσκο της εκλογής τους, διότι αυτό είναι το ηθικό και το σωστό. Το δεύτερο συμβάν αφορά την περίπτωση της μέχρι και πρόσφατα υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου, την επέλεξε ο κ. Τσίπρας παρότι προφανώς γνώριζε τα όσα είχε πει για την τρομοκρατία, τον προσβλητικό της λόγο για τα θύματα της τρομοκρατίας. Στη πορεία μάθαμε ότι η κα Λοϊζου εισέπραττε με το αζημίωτο τη σύνταξη της μητέρας της που είχε αποβιώσει. Καταδικάστηκε για αυτό και το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι αν ο κ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα αυτά. Το ζητούμενο δεν είναι να αποσυρθεί η κα. Λοϊζου είναι να αποσυρθεί επιτέλους από την εξουσία ο κ. Τσίπρας και αυτό μπορεί να γίνει με τη δική σας παρουσία στις κάλπες ξεκινώντας από τις Ευρωεκλογές και καταλήγοντας στις εθνικές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του, στην Κέρκυρα, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:01