19/02/2020 18:49:21

Μεξικό: 18χρονος μαθητής έφτιαξε σουτιέν ανίχνευσης καρκίνου του μαστού (Video)

Μεξικό: 18χρονος μαθητής έφτιαξε σουτιέν ανίχνευσης καρκίνου του μαστού (Video) - Media

 

Ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί εγκαίρως έχει ποσοστό ίασης που φτάνει σχεδόν το 100%.

Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες στον κόσμο ξεχνούν ή αδυνατούν να κάνουν τα απαραίτητα τσεκ απ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Ο Julian Rios Cant, ένας μαθητής από το Μεξικό, αποφάσισε να βοηθήσει τις γυναίκες μετά την περιπέτεια της υγείας της μητέρας του με τη νόσο. 

Δημιούργησε έναν στηθόδεσμο στον οποίο προσάρμοσε περίπου 200 βιοαισθητήρες που χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους και αναζητούν για αλλαγές θερμοκρασίας, μεγέθους και βάρους.

Η χαρτογράφηση και ο εντοπισμός των αλλαγών στο μέγεθος και το βάρος είναι ο στόχος των περισσότερων αυτο-εξετάσεων του μαστού.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Cantu, είναι για να αναλύει περιοχές υπερβολικής αγγειοποίησης αναζητώντας την αυξημένη ροή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η ροή αίματος θα μπορούσε να τροφοδοτεί έναν όγκο, σύμφωνα με τον ερευνητή.

Για τον σχεδιασμό του στηθόδεσμου με το όνομα Eva ο 18χρονος βραβεύτηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Student Entrepreneur Awards (GSEA) με 20.000 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.