search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:26
MENU CLOSE

Μεξικό: 18χρονος μαθητής έφτιαξε σουτιέν ανίχνευσης καρκίνου του μαστού (Video)

24.03.2019 09:53
Μεξικό: 18χρονος μαθητής έφτιαξε σουτιέν ανίχνευσης καρκίνου του μαστού (Video) - Media

 

Ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί εγκαίρως έχει ποσοστό ίασης που φτάνει σχεδόν το 100%.

Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες στον κόσμο ξεχνούν ή αδυνατούν να κάνουν τα απαραίτητα τσεκ απ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Ο Julian Rios Cant, ένας μαθητής από το Μεξικό, αποφάσισε να βοηθήσει τις γυναίκες μετά την περιπέτεια της υγείας της μητέρας του με τη νόσο. 

Δημιούργησε έναν στηθόδεσμο στον οποίο προσάρμοσε περίπου 200 βιοαισθητήρες που χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους και αναζητούν για αλλαγές θερμοκρασίας, μεγέθους και βάρους.

Η χαρτογράφηση και ο εντοπισμός των αλλαγών στο μέγεθος και το βάρος είναι ο στόχος των περισσότερων αυτο-εξετάσεων του μαστού.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Cantu, είναι για να αναλύει περιοχές υπερβολικής αγγειοποίησης αναζητώντας την αυξημένη ροή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η ροή αίματος θα μπορούσε να τροφοδοτεί έναν όγκο, σύμφωνα με τον ερευνητή.

Για τον σχεδιασμό του στηθόδεσμου με το όνομα Eva ο 18χρονος βραβεύτηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Student Entrepreneur Awards (GSEA) με 20.000 δολάρια. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:23