14/10/2019 05:56:30

Τουρκία; Όχι, Γαλλία: Τα ΜΑΤ «ισοπέδωσαν» διαδηλώτρια των κίτρινων γιλέκων - Πέρασαν από πάνω της (Σκληρές εικόνες)

Τουρκία; Όχι, Γαλλία: Τα ΜΑΤ «ισοπέδωσαν» διαδηλώτρια των κίτρινων γιλέκων - Πέρασαν από πάνω της (Σκληρές εικόνες) - Media

 

Εικόνες που έχουμε συνηθίσει να προέρχονται από την Τουρκία, από τη στυγνή καταστολή των κινημάτων από την κυβέρνηση Ερντογάν, καταγράφηκαν στη Γαλλία, κατά την 19ο σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων.

Με τον Μακρόν να κηρύσσει τη «μηδενική ανοχή», βγάζοντας στρατό στους δρόμους, και ενώ ήδη έχουν καταγραφεί δεκάδες σοβαροί τραυματισμοί από τις πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιούν σε μεγάλη έκταση οι δυνάμεις καταστολής, στην πόλη της Νίκαιας τα γαλλικά ΜΑΤ πέρασαν κυριολεκτικά πάνω από μία διαδηλώτρια που στεκόταν μπροστά τους, κραδαίνοντας τη σημαία με το ουράνιο τόξο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η διαδηλώτρια αρχικά βρίσκεται όρθια μπροστά στα ΜΑΤ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αιμόφυρτη στο έδαφος. Η επίθεση της αστυνομίας καταγράφηκε σε βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.