search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:37
MENU CLOSE

Γιάννης Αγγελάκας: Οι καταβολές του ήχου του

01.02.2010 04:22

Λίγο πριν τις δύο εμφανίσεις του στην Αθήνα μας ξεναγεί στον δικό του μουσικό κόσμο, παρουσιάζοντας δέκα δίσκους που επέδρασαν καταλυτικά στη ζωή του

Λίγο πριν τις δύο εμφανίσεις του στην Αθήνα μας ξεναγεί στον δικό του μουσικό κόσμο, παρουσιάζοντας δέκα δίσκους που επέδρασαν καταλυτικά στη ζωή του

Μια μεγάλη παρέα καταφθάνει απ’ τη Θεσσαλονίκη για να μας τα πει από κοντά. Έχουμε καιρό να τους δούμε και τους επιθυμήσαμε γι’ αυτό σημειώστε δύο ημερομηνίες: στις 29 και 30 Ιανουαρίου στο Fuzz, ο Γιάννης Αγγελάκας και οι (πολυπληθείς) Επισκέπτες πιάνουν τα όργανα και μας ξεναγούν στο πολυπολιτισμικό μουσικό τους σύμπαν, ενώ μαζί τους στη σκηνή θα βρεθεί και το πολυφωνικό γυναικείο σύνολο Διώνη με το οποίο ο Αγγελάκας συναντήθηκε και στο σάουντρακ της πρόσφατης ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή βαθιά».

THE BEATLESThe Beatles 1967-1970

«Από τα πρώτα μου ακούσματα, λίγο πριν – λίγο μετά την μεταπολίτευση… εκεί γύρω στα 13-14. Ήταν η πρώτη γεύση που έπαιρνα από διαπλανητική ποπ ψυχεδέλεια».

PINK FLOYD – The Dark Side of the Moon

«Είχα την τύχη να κάνω παρέα με μεγαλύτερα παιδιά και μου συστήσανε αυτό το άλμπουμ, εκεί στην ίδια προεφηβική ηλικία. Η πρώτη φορά που το άκουσα ήταν η στιγμή: για πάντα… Όποτε θέλω την ανακαλώ αυτή την πρώτη φορά, είναι ακόμη τόσο ζωντανή. Ήταν εμπειρία ζωής».

DAVID BOWIE – The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars

«Λίγο αργότερα, όταν ήμουν 16-17. Το πρωτοάκουσα αργά το βράδυ με ακουστικά, ανάμεσα σε διαβάσματα εξετάσεων κι ενώ οι γονείς καραδοκούσαν… Όταν τελείωσε κι έβγαλα τα ακουστικά κάτι καινούργιο έτρεχε μέσα στο κεφάλι μου».

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE – Axis: Bold As Love

«Βασικά για τον Jimi Hendrix και κυρίως για το “Little Wing”, αν και ολόκληρο το άλμπουμ είναι δισκάρα και μοναδική εμπειρία».

SEX PISTOLS – Never Mind the Bollocks

«Η έκρηξη του πανκ που τα αλλάζει όλα. Ξαφνικά συνειδητοποιούμε πως για να παίξεις μουσική δεν χρειάζεται να έχεις πάει στο ωδείο ούτε να είσαι βιρτουόζος. Αρκεί να θέλεις και να έχεις κάτι να πεις».

THE CLASHLondon Calling

«Απ’ την ίδια εποχή του πανκ κι από ένα σπουδαίο γκρουπ. Ολόκληρο το άλμπουμ είναι δυνατό, αλλά κυρίως γι’ αυτό το απίστευτο dub-rock κομμάτι, το “The Guns of Brixton”, που ακόμη και σήμερα το ακούω και ενθουσιάζομαι».

THE CURESeventeen Seconds

«Μπαίνουμε πια στα 80s και είναι ένας πολύ καλός δίσκος που ταιριάζει θαυμάσια με το κάπως καταθλιπτικό ύφος της εποχής. Ποιητική μελαγχολία».

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ – Το χαμόγελο της Τζοκόντας

«Υπεράνω κριτικής, μόδας ή εποχής. Το άκουσα όταν άκουγα κι όλα αυτά τα πανκ και τα υπόλοιπα και μου άνοιξε ένα διαφορετικό παράθυρο».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ – Το βρώμικο ψωμί

«Τραγούδια όπως τα “Σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή”, “Αεροπλάνα και βαπόρια” και “Μακρύ ζεϊμπέκικο” μας κρατάγανε ζωντανούς τότε και αντέχαμε».

ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ – Φλου

«Ο δίσκος που μας επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τη δυνατότητα να παίξουμε ροκ με ελληνικό στίχο και να έχει νόημα. Να είναι ωραίο… Μας άνοιξε την πόρτα».

Ιnfo: Γιάννης Αγγελάκας & Επισκέπτες, 29 και 30 Ιανουαρίου στο Fuzz (Π. Ιωακείμ 1 – Ταύρος, στον κόμβο Πειραιώς και Χαμοστέρνας). Τιμή: 20 €.

Μάκης Μηλάτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36