search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:20
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα: Καταγγελίες από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, Λαϊκή Συσπείρωση

26.03.2019 14:13
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα: Καταγγελίες από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, Λαϊκή Συσπείρωση - Media

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα, το πρωί της 25ης Μαρτίου, με ταυτόχρονη κάλυψη της δράσης ομάδας κρούσης της Χρυσής Αυγής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «την προκλητική και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα, σήμερα 25 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της επανάστασης του 1821».

»Από πολύ νωρίς το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν καταλάβει την πλατεία, προσπαθώντας να εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση. Καλέσματα για αντιφασιστική κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης και άλλα σωματεία της περιοχής, η ΟΡΜΑ, στήριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είχαν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Η κινητοποίηση αποτελούσε απάντηση στην προκλητική επιδίωξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι, εμφανίζοντας και τον υποψήφιο δήμαρχο της Ελληνικής Αυγής στην Καλλιθέα, Τρύφωνα Μπουγά.

»Τελικά εμφανίστηκαν μια χούφτα νεοναζί, κάτω από τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων και με την αστυνομία να τους αφήνει να χρησιμοποιούν την εξέδρα για να αναρτήσουν πανό. Τότε, η αστυνομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών των αντιφασιστικών κινήσεων και των εργατικών σωματείων, με κρότου-λάμψης και γκλομπ, κτυπώντας και τραυματίζοντας αγωνιστές, ενώ τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο! Απεναντίας, οι νεοναζί Χρυσαυγίτες (που το παίζουν και «αντισυστημικοί») έμειναν υπό την προστασία της ΕΛΑΣ, μέχρι να υποχρεωθούν να αποχωρήσουν ταπεινωμένοι, χωρίς βέβαια να καταθέσουν στεφάνι.

»Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η ασυλία που χαίρουν από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ενώ η αντιφασιστική πάλη βρίσκεται στο στόχαστρο. Αποτελεί τεράστια πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «ανάχωμα» απέναντι στην ακροδεξιά, όταν η αστυνομία της οποίας την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, συνεχίζει να κάνει πλάτες στους φασίστες. Σήμερα, η κυβέρνηση έστησε ανάχωμα στους αντιφασίστες και τους αγωνιστές τους εργατικού κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς.

»Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται και οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που προτάθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν μείωση ποινών για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όταν η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη τελειώσει! Τεράστιες είναι, για μια ακόμα φορά, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». Είναι πλέον καθαρό: η ακροδεξιά πανούκλα και η νεοφασιστική απειλή θα ηττηθούν από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, από την ενωτική πάλη των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος για να κτυπηθεί καίρια ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννά. Σε αυτό τον αγώνα η αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή.»

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα απέναντι σε εργαζόμενους και νεολαία. Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν την αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων και φορέων της περιοχής που στόχο είχε να εμποδίσει τους ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

»Όση προστασία κι αν δέχονται από το κράτος και την τωρινή κυβέρνηση οι χρυσαυγίτες, το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, η σαπίλα του ντουνιά, θα συναντούν μπλόκο σε κάθε γειτονιά!»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καταγγέλλει, «την άθλια στάση της Αστυνομίας, που απροκάλυπτα προσέφερε κάλυψη σε ακόμη μια προσπάθεια των φασιστών ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, να χύσουν το χυδαίο φασιστικό τους δηλητήριο, στην γειτονιά μας λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης.

»Οι δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ επέτρεψαν στους κουκουλοφόρους –κρανοφόρους ναζί να εισέλθουν στο χώρο της πλατείας με την συνοδεία υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Ελληνικής Αυγής, να χαιρετούν ανενόχλητα ναζιστικά, να βρίζουν, να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα και να φέρονται με απειλές απέναντι στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Την ίδια ώρα, στράφηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και απρόκλητη χρήση βίας απέναντι σε μέλη σωματείων και φορέων της περιοχής, που αποδοκίμαζαν την παρουσία των χρυσαυγιτών ,στέλνοντας αρκετούς στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα σε άλλο σημείο της πόλης επιτέθηκαν σε ανυποψίαστο νεαρό μοτοσικλετιστή.

»Καλούμε τον λαό και τους εργαζόμενους της Καλλιθέας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους! Αυτοί είναι οι υποψήφιοι με την Ελληνική Αυγή στην Καλλιθέα, αυτή είναι, η εγκληματική δράση τους! Καλούμε τους Καλλιθεάτες και τις Καλλιθεάτισσες να καταδικάσουν τόσο την Δημοτική Αρχή , όσο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με την στάση ανοχής που τηρούν δημιουργούν πρόσφορο έδαφος στους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, να σπέρνουν το δηλητήριό τους εμφανιζόμενοι ως μια «θεσμική πολιτική δύναμη».

»Η αποφασιστική στάση των μελών των εργατικών σωματείων και φορέων της Καλλιθέας και της Λαϊκής συσπείρωσης ήταν αυτή που εμπόδισε την παρέμβαση των χρυσαυγητών στην μαθητική παρέλαση, αφού πήραν την απάντηση που τους έπρεπε και φύγαν σαν “λαγοί”. Η εμφάνιση αυτή των φασιστοειδών φαίνεται ότι δεν θα ενοχλούσε τον Νεοδημοκράτη Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που στα πλαίσια της εθνικής ενότητας «ποίησαν την νήσσα»

»Να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει! Στην αγωνιστική ηρωική ιστορία της Πόλη μας , δεν χωρούν φασίστες!!! Καλούμε πλατιά τον λαό της Καλλιθέας στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας να δώσει στο Φασισμό την καλύτερη απάντηση. Να ενισχύσει την μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση! Να ενισχύσει σε ψήφους και ποσοστά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρειες και του ΚΚΕ για την ευρωβουλή,. Να βρεθούν πάνω από αυτά των φασιστών στην Καλλιθέα και σε όλη την Ελλάδα. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08