search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:04
MENU CLOSE

Μηχανικός του ΕΜΠ προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για το «Άγιο Φως» – «Υπάρχουν επιστημονικά ανεξήγητα φαινόμενα» (Pic)

26.03.2019 14:38
Μηχανικός του ΕΜΠ προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για το «Άγιο Φως» - «Υπάρχουν επιστημονικά ανεξήγητα φαινόμενα» (Pic) - Media

 

Στην αποστολή μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο προχώρησε ένας Χανιώτης μηχανικός, με αφορμή μία μαρτυρία που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ όλης της χώρας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το Άγιο Φως.

Η μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει θέμα την αφή του Αγίου Φωτός και την διερεύνηση και καταλογισμό ποινικών ευθυνών που αφορούν στην διάπραξη του αδικήματος της προσβολής θρησκεύματος και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αναφέρεται στο υπό συγγραφή βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου, όπου περιέχονται μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος με το Άγιο Φως. Μεταξύ αυτών και του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως: «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;».

Όπως αναφέρει, είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες, αφού αποτελούν προσβολή για την ορθοδοξία, της θρησκείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό μας. Καταγγέλλει μάλιστα τις μαρτυρίες αυτές ως «απάτη», αφού αναφέρουν ψευδή γεγονότα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κατά την αφή του αγίου φωτός παρατηρούνται επιστημονικά ανεξήγητα φαινόμενα: Η «ανεξήγητη παρουσία του φαινομένου πλάσματος», η «αδικαιολόγητη και ανεξήγητη ηλεκτρική φόρτιση του αέρα» και η «παρουσία ηλεκτρικής εκκένωσης την ώρα της εμφάνισης του Αγίου Φωτός».

Αναλυτικά η αναφορά του πολιτικού μηχανικού, απόφοιτου του ΕΜΠ:

Πηγή: zarpanews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:03