search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:06
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη Σελήνη εντός πέντε ετών

26.03.2019 18:57
Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη Σελήνη εντός πέντε ετών - Media
 
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε ότι η επίσημη πολιτική της Ουάσινγκτον είναι να στείλει Αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην επόμενη αποστολή θα μετέχει και μια γυναίκα.
 
“Κατ’ εντολή του προέδρου, η επίσημη πολιτική αυτής της κυβέρνησης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι να ξαναστείλουμε Αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη μέσα σε πέντε χρόνια”, είπε ο Πενς σε ομιλία του στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.
 
“Η πρώτη γυναίκα και ο επόμενος άνδρας στη Σελήνη θα είναι Αμερικανοί αστροναύτες, που θα φτάσουν με αμερικανικούς πυραύλους που θα έχουν εκτοξευτεί από το αμερικανικό έδαφος”, πρόσθεσε.
 
Μέχρι σήμερα το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την επιστροφή στη Σελήνη το 2028, όμως η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει την ενόχλησή της για τις καθυστερήσεις και τις υπερβάσεις του προϋπολογισμού της NASA για την κατασκευή του επόμενου μεγάλου πυραύλου της. Η πρώτη εκτόξευση του SLS αναβλήθηκε πρόσφατα για το 2021.
 
Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος Πενς επέκρινε την “παθητική γραφειοκρατία” της NASA και απείλησε ότι η κυβέρνηση θα στραφεί σε ιδιώτες για τις επόμενες διαστημικές αποστολές, αν η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν προχωρήσει εγκαίρως τα σχέδιά της.
 
“Αν οι ιδιωτικοί πύραυλοι είναι ο μοναδικός τρόπος για να στείλουμε Αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη μέσα στην επόμενη πενταετία, τότε θα γίνει με ιδιωτικούς πυραύλους”, είπε.
 
Ο διευθυντής της NASA Τζιμ Μπρίντενσταϊν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι στην επόμενη αποστολή στη Σελήνη, την πρώτη μετά το 1972, θα μετάσχει σίγουρα και μια γυναίκα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03