search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:34
MENU CLOSE

Γιατί είχε ακυρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας-Υλίκης που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

26.03.2019 19:44
Γιατί είχε ακυρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας-Υλίκης που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης - Media

 

Ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας – Υλίκης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τις υποδομές, το οποίο παρουσίασε ο αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί ένα πλάνο «κλειδωμένο» στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕ, εδώ και πολλά χρόνια.

Το έργο που θα προσέφερε εναλλακτική, συντομότερη διαδρομή για όσους κινούνται από την Πελοπόννησο προς τη κεντρική Ελλάδα, παρακάμπτοντας το λεκανοπέδιο της Αττικής, όδευε από αναβολή σε αναβολή μέχρι την οριστική του ματαίωση.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης τον Απρίλιο του 2015, η κατασκευή του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου ματαιώθηκε λόγω του κινδύνου για το Δημόσιο να υποστεί βαριά οικονομική ζημιά, από τις αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να αξιώσουν -βάσει των συμβάσεων παραχώρησης- οι εταιρείες που διαχειρίζονται την Αττική Οδό και την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο τμήμα από Αθήνα μέχρι Υλίκη.

Σε περίπτωση κατασκευής του, ο νέος αυτοκινητόδρομος υπολογιζόταν ότι θα αφαιρούσε μεγάλο κυκλοφοριακό όγκο από τους εν λόγω αυτοκινητοδρόμους, με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν για τα έσοδα των εν λόγω εταιρειών από τα διόδια. Υπήρχε η εκτίμηση ότι η νέα διαδρομή, ούσα κατά 50 χιλιόμετρα συντομότερη, θα είχε την προτίμηση όσων οδηγών δεν κατευθύνονταν προς την Αττική.

Πηγή γραφήματος: enet.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15