search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:22
MENU CLOSE

Nτιμπέιτ: Τα χαρτιά τους άνοιξαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας

26.03.2019 22:06
16-09-15 - Media

 

Τα ζητήματα της ασφάλειας, της καθαριότητας, αλλά και των μετακινήσεων, τέθηκαν επί τάπητος στο ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, Νάσου Ηλιόπουλου, Παύλου Γερουλάνου και Νίκου Σοφιανού.

Τις απόψεις και τις προτάσεις τους γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αθήνας κατέθεσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, στο πλαίσιο του πρώτου τηλεοπτικού ντιμπέιτ στην ΕΡΤ.

Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού που δεν επιτρέπει στην Αθήνα να είναι μια καθαρή πόλη. Πρότεινε τη δημιουργία συμβουλίων γειτονιάς, τα οποία θα εστιάζουν σε ζητήματα καθαριότητας, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα της παράταξής του την εξυπηρέτηση των πεζών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρότεινε την άμεση δημιουργία 10.000 θέσεων στάθμευσης δικύκλων, προκειμένου να μην σταθμεύουν σε πεζοδρόμια. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να την εμπιστεύεται κανείς σε ιδιώτες και τάχθηκε υπέρ του να περιέλθει στον δήμο της Αθήνας το Πεδίον του Άρεως.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η καθαριότητα στον δήμο Αθηναίων είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ενώ τάχθηκε κατά της συμμετοχής των ιδιωτών στις υπηρεσίες καθαριότητας. Στάθηκε επιπλέον στην ανάγκη δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας, ενώ υπογράμμισε ότι ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές, γι’ αυτό και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει φωτισμός.

Παράλληλα, καταλόγισε στη ΝΔ ότι κατάργησε τη δημοτική αστυνομία και επεσήμανε ότι η ασφάλεια είναι καθολικό δικαίωμα για όλους τους πολίτες. Δήλωσε, εξάλλου, ότι υπάρχει περιουσία του δήμου που παραμένει αναξιοποίητη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι έχει αποτύχει το σύστημα καθαριότητας της πόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Αθήνα βρωμάει». Τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής ιδιωτών στις υπηρεσίες καθαριότητας της Αθήνας, ενώ στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία κατά τις μετακινήσεις τους.

Πρότεινε, δε, τη δημιουργία τοπικών δρομολογίων εντός των δημοτικών διαμερισμάτων και υπογράμμισε ότι οι Αθηναίοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Ο κ. Μπακογιάννης πρότεινε επίσης να περιέλθει το Πεδίο του Άρεως στην αρμοδιότητα του δήμου Αθηναίων, αναγνωρίζοντας πως τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει βήματα μπροστά.

Ο Νίκος Σοφιανός ανέφερε ότι έχει «κατακρεουργηθεί» η κρατική χρηματοδότηση της Αθήνας, καθώς και ότι έχουν συρρικνωθεί οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρχουν συχνά δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόβλημα σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας.

Πηγή: sputniknews

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:19