search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:01
MENU CLOSE

Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας (Video)

27.03.2019 06:53
Ραγδαία μεταβολή του καιρού: Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας (Video) - Media

 

«Mάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης», έλεγαν οι παλιοί και ο φετινός Μάρτιος μάλλον βάλθηκε να το επιβεβαιώσει έστω και λίγο προτού εκπνεύσει. Από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα χαλάσει και θα αποκτήσει ένα χειμωνιάτικο «πρόσωπο», καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της Ελλάδας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Αναμένεται από την Πέμπτη η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μέχρι δέκα μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη…εμμονή.

Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.

Δείτε το σχετικό βίντεο πρόγνωσης του ΕΑΑ/meteo 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00