search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:46
MENU CLOSE

Ο Πρίγκιπας Κάρολος στην Κούβα με την Καμίλα

27.03.2019 09:50
Ο Πρίγκιπας Κάρολος στην Κούβα με την Καμίλα - Media

 

Ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα, οδήγησε μια MG cabrio του 1953 στο πάρκο Τζον Λένον της Αβάνας πριν μεταβεί σε θερμοηλιακό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κούβα.

Στο πάρκο αυτό όπου υπάρχει το άγαλμα του τραγουδιστή των Μπιτλς, κοντά στο μπαρ “Yellow Submarin”, που είναι αφιερωμένο στο βρετανικό συγκρότημα, ο πρίγκιπας απόλαυσε ένα πούρο που του πρόσφεραν και συνάντησε πολλούς ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Τα αυτοκίνητα αντίκες και οι παλιές μοτοσικλέτες δίνουν χαρακτηριστικό χρώμα στην Αβάνα.

Φορώντας ανοιχτόχρωμο κοστούμι και γυαλιά ηλίου, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του, η δούκισσα της Κορνουάλης, που κρατούσε ομπρέλα για να προστατεύεται από το ήλιο, συνάντησαν πολλούς Κουβανούς και εκπροσώπους της βρετανικής κοινότητας που πήγαν να τους χαιρετήσουν.

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής βρετανικής οικογένειας στο νησί και πραγματοποιείται την ώρα που η Κούβα αντιμετωπίζει σκληρότερες αμερικανικές κυρώσεις και διψά για ξένες επενδύσεις.

Η Βρετανία επίσης θέλει να αυξήσει την επιρροή της στην Κούβα με την οποία το διμερές εμπόριο κατέγραψε πτώση από 168,3 εκατομμύρια δολάρια το 2013 σε 63,6 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:46