19/11/2019 19:03:15

Χανιά: Νεκρός σε τροχαίο σπουδαίος αθλητής και γιατρός (Photos)

Χανιά: Νεκρός σε τροχαίο σπουδαίος αθλητής και γιατρός (Photos) - Media

 

Σκληρό το «αντίο» για τον αγαπημένο όλων αθλητή και επιστήμονα, Σωτήρη Νίνο, o ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη σε τροχαίο, στον δρόμο από Καλαμάτα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, o Σωτήρης υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής επί σειρά ετών.

Ξεχωριστός στο επάγγελμα του, ξεχωριστός στο μπριτζ, ήταν πάντα γλυκός κι ευγενικός, λιγομίλητος μα προσιτός.

Ο Χανιώτης γιατρός εκπροσωπούσε την πόλη μας σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όχι μόνο με την αγωνιστική του αξία, μιας και αυτή είναι αναμφισβήτητη, αλλά κυρίως λόγο του ήθους του.

Ο Σωτήρης είχε στα χείλη του μια φράση, (ενδεικτική του επιπέδου του) ενός μεγάλου φιλόσοφου, του Αριστοτέλη: «όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν», δηλαδή όπου υπάρχει άμιλλα υπάρχει και νίκη, σηματοδοτεί τον δημιουργικό κάτω από ευγενή ανταγωνισμό. Διότι κατά τον Αριστοτέλη άμιλλα είναι να φτάσει κανείς τον άλλον – αυτόν που θαυμάζει, που τον έχει ως πρότυπο και να τον ξεπεράσει χωρίς να αισθάνεται φθόνο.

Με καταγωγή από τα Χανιά, έζησε σαν φοιτητής Ιατρικής αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια εργάσθηκε στην Αθήνα σαν χειρουργός.

Νεαρός έμαθε και πρωτοέπαιξε μπρίτζ στον ΟΑΜΘ.

Έξυπνος, με ωραίο χιούμορ, χαμογελαστός, καλόκαρδος, φιλόξενος, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να προσφέρει, καλός φίλος και εξαιρετικός επιστήμονας.

Η ΕΟΜ Ελληνική ομοσπονδία μπριτζ, και ο Χανιώτικος σύλλογος μπριτζ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του.

Τα Χανιά, απ’ όπου καταγόταν, η Θεσσαλονίκη, τόπος σπουδών του, αλλά και η αθλητική του πατρίδα, ως αθλητής του ΟΑΜΘ, όσο και η Αθήνα, όπου ζούσε και εργαζόταν, θρηνούν και υπόσχονται: αιωνία του η μνήμη.

O αποχαιρετισμός θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11:00, στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, στα Χανιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.