search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Νίκος Παπανδρέου: «Όλοι οι καλοί χωράνε»

27.03.2019 17:57
Γ. Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Λεφτά υπάρχουν - Το πρόβλημα είναι πού τα πάτε; - Media

 

Ο πήχης για το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές είναι 11% και πάνω, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στον Νews 24/7.

“Αν παίρναμε -συνέχισε- 12-13% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15% αυτό θα έφερνε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Δεν είναι ουτοπία αυτό, στην πολιτική μπορούν να συμβούν μεγάλες ανατροπές. Κανείς δεν ξέρει”.

Στην ερώτηση αν “δύο Παπανδρέου είναι πολλοί για ένα μικρό κόμμα” απάντησε: “Ολοι οι καλοί χωράνε. Κάποια στιγμή ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική και δεν θα περίμενα μέχρι να φτάσω 90 χρόνων. Με πονάει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μικρό. Η εκλογική μας βάση είναι πάνω από 50, έχουν λευκανθεί τα κεφάλια τους, πρέπει να φέρουμε πίσω τους νεότερους ψηφοφόρους που έφυγαν”.

Κατά τον κ. Παπανδρέου, “ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο λόγο θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ. Οταν λείπει το ΠΑΣΟΚ από τη διακυβέρνηση δεν είναι καλά τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε δύο χρόνια μόνο του τα τελευταία 15 χρόνια και είδαμε τι έγινε”.

Για τις ομοιότητες του Αλ. Τσίπρα με τον Α. Παπανδρέου είπε ότι “οι αξίες, η γνώση και το όραμα δεν αντιγράφονται. Οι κινήσεις των χεριών αντιγράφονται αλλά αυτό δεν αρκεί”.

Κατά τον κ. Παπανδρέου, “για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του περιβάλλοντος πρέπει να αλλάξουμε τη μορφή του καπιταλισμού. Λέμε ρατσιστή όποιον φοβάται τον μετανάστη. Είναι λάθος αυτό. Πρέπει να προτάσσουμε τις αξίες του διαφωτισμού. Η πρόταση του Μακρόν για ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα ασυλίας είναι πολύ σωστή. Πρέπει ο προοδευτικός κόσμος να μιλάει για χριστιανισμό και θρησκεία”.

Μιλώντας για τους “Αγανακτισμένους” είπε ότι ανάμεσά τους ήταν πρόσωπα που μετά έγιναν υπουργοί. “Ηταν εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή”, κατέληξε. Και πρόσθεσε: “Σήμερα δεν υπάρχει βία στους δρόμους. Είναι λιγότερο επαχθή τα μέτρα σήμερα; Οχι, βέβαια. Απλώς τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε μπροστά και δικαιολογούσε τη βία”.

Για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς είπε ότι ενισχύεται από την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία και διερωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τρομοκράτες αυτούς που θεωρεί τρομοκράτες το ΚΙΝΑΛ ή μήπως πιστεύει ότι πρόκειται για μέλη ριζοσπαστικών κινημάτων.

Κατά τον κ. Παπανδρέου, “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την ανάπτυξη και δεν αγαπά τον ιδιωτικό τομέα. Η επιδοματική πολιτική είναι προεκλογική και θα τελειώσει το 2019. Πρέπει να κατέβουν οι φορολογικοί συντελεστές, αυτό θα φέρει περισσότερα έσοδα. Η απάντηση στο airbnb είναι να βρεθεί φτηνή στέγη για τους νέους που παίρνουν χαμηλούς μισθούς αλλά και για συνταξιούχους, υπάρχουν χώροι.

“Η ΝΔ -σημείωσε- είναι ένα συνονθύλευμα, χωρίς ενιαίο ιδεολογικό στίγμα. Ισχύει πάντα το παλιό μας σύστημα, ότι δεν ξεχνάμε τι είναι η δεξιά. Ταυτιζόμαστε μαζί τους στην εναντίωση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις εκλογές, ας τα βρουν οι δυο μεγάλοι. Αν δεν τα βρουν, εκλογές ξανά, με απλή αναλογική. Η ευθύνη θα ανήκει σε αυτούς”.

Ο οικονομολόγος και συγγραφέας Ν. Παπανδρέου είπε επίσης ότι “αν το ΚΙΝΑΛ δεν πάρει την τρίτη εντολή, και την πάρει η Χρυσή Αυγή αυτό θα είναι αποτυχία της κυβέρνησης, που με τις πολιτικές της έφερε την έκρηξη της ακροδεξιάς.

Και πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, ο πράσινος ήλιος, θα επιστρέψει. Το θέμα θα τεθεί στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο από μένα. Ας αφήσουμε τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος για να κοιτάξουμε το μέλλον. Μια οικογένεια που τα μέλη της έχουν πλακωθεί το καλοκαίρι θα πάνε όλοι μαζί διακοπές. Ναι, Βενιζέλος και Παπανδρέου μαζί, έτσι πρέπει να γίνει”. Μιλώντας για το Ποτάμι είπε ότι είναι κρίμα που έφυγε από το ΚΙΝΑΛ και ότι “δεν γίνεται να είναι όλοι πρόεδροι.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τους γόνους είπε ότι “το επώνυμο είναι πλεονέκτημα με τα συν και τα πλην του. Πρέπει να αποδείξει κανείς ότι είναι άξιος. Οποιος έχει αναγνωρισιμότητα έχει επίσης πλεονέκτημα. Ετσι είναι η εποχή της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Δεν είναι δίκαιο αλλά έχει αδικίες η ζωή”.

Κατά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, “το ΠΑΣΟΚ φορτώθηκε το μνημόνιο και αυτό πλήρωσε. Μετά από τριάντα χρόνια στην εξουσία, έγινε η στραβή. Αν είχαν αφήσει τα τέσσερα χρόνια να κυλήσουν, ίσως θα είχαμε ένα μόνο μνημόνιο. Ευτυχώς δεν γίναμε Βενεζουέλα. Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε ότι δεν γινόταν αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το επικοινωνήσει. Συνεργάστηκαν με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και παριστάνουν τους αριστερούς. Εμείς πληρώσαμε τη συνεργασία με τον ΛΑΟΣ”.

“Ο Αλ. Τσίπρας -συνεχισε- έχει ταλέντο να πείθει τον κόσμο ότι θα κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνει. Με αυτή την έννοια είναι χαρισματικός”.

Αποψή του είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει μονομερώς στη νομοθέτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας γιατί θα επιβαρυνθούν οι τράπεζες.

“Θέλω -τόνισε- να μείνει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο γιατί θα εκτεθεί με όλα αυτά που έχει υποσχεθεί. Εχουμε μεγάλες δυσκολίες στην οικονομία. Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει θα πρέπει να αναζητήσουμε νέο δάνειο”.

Προέβλεψε, τέλος, ότι το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει δυο με τρεις ευρωβουλευτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40