search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:43
MENU CLOSE

Θεοδωράκης προς Χαρίτση: Δώστε και τον Απρίλιο στους Έλληνες του εξωτερικού για να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν

28.03.2019 18:42
4676687.jpg
 
Τη δυνατότητα να μπορούν και τον Απρίλιο οι Έλληνες που ζουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Αλέξη Χαρίτση, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών.
 
Ως γνωστό, η προθεσμία για να κάνει κάποιος τη δήλωση συμμετοχής στις ευρωεκλογές στα κατά τόπους προξενεία λήγει στις 29 Μαρτίου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε δεσμευτική και γραφειοκρατική την προθεσμία που έχει δοθεί και η οποία θα στερήσει, όπως είπε, από χιλιάδες Έλληνες το δικαίωμα να ψηφίσουν.
 
«Είναι αστείο να ζητάμε από τους Έλληνες που ζουν έξω να δηλώσουν δύο μήνες πριν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό. Και συμπλήρωσε: «Και είναι διπλά αστείο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολίτες άλλων χωρών μπορούν να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές μέχρι και τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες». Η Εσθονία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Δανία δίνουν προθεσμία μέχρι τις τελευταίες μέρες του Απρίλη, ή τις πρώτες του Μάη, είπε.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι όντως είναι υπερβολικό να ζητάς από τους πολίτες να δηλώσουν δύο μήνες πριν και πριν ουσιαστικά αρχίσει η προεκλογική περίοδος ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα να δοθεί παράταση. Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιάννης Κωνσταντινίδης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:42