search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:02
MENU CLOSE

Ψηφίζεται σήμερα η ρύθμιση για την προστασία της α΄κατοικίας

29.03.2019 06:53
Ψηφίζονται σήμερα οι 120 δόσεις - Μείωση ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ - Media

 

Για τις 12:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη ρύθμιση που αφορά στην προστασία της α΄ κατοικίας, η οποία θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, μετά τη λήξη της ισχύος του.

Χθες η κυβέρνηση προχώρησε σε δύο αλλαγές στη σχετική τροπολογία , ικανοποιώντας έτσι τις αυστηρές παρατηρήσεις των θεσμών και με σκοπό να αρθεί το αδιέξοδο που είχε καταγραφεί εξαιτίας των χειρισμών και των επιλογών του οικονομικού επιτελείου.

Οι αλλαγές αυστηροποιούν αφενός τους όρους για τα ενυπόθηκα –με υποθήκη πρώτης κατοικίας- επιχειρηματικά δάνεια και αφετέρου οι διαδικασίες αποτίμησης που είναι  σχετικές με την εμπορική αξία του ακινήτου

To όριο προστασίας κατεβαίνει από τις 130 χιλιάδες στα 100 χιλιάδες ευρώ για τα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου, θα ισχύει κα αρχήν εκείνη η οποία είναι ήδη καταγεγραμμένη στα βιβλία των τραπεζών, με πρόβλεψη να έχει την δυνατότητα ο αιτών, αν διαφωνεί, να αποδείξει τον ισχυρισμό του με νόμιμο τρόπο και στοιχεία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15